Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kemikalier

Det är viktigt att Norrtälje kommuns verksamheter bedrivs i lokaler och med material som inte utsätter användarna för hälsofarliga halter av kemiska ämnen. Det gäller såväl kontor, arbetsytor som förskolor och skolor. Särskilt fokus ska läggas på att skydda barn mot skadliga kemikalier.

Mål för kemikalier

• De kommunala förskolorna använder Upphandlingsmyndighetens kravpaket för Giftfri förskola senast år 2022.

• Vid nybyggnation av fastigheter och bostäder ska Miljöbyggnad nivå Silver eller Svanen användas i alla projekt från 2019.

• Samtliga kommunala verksamheter/entreprenörer ska från 2019 ha kontroll och dokumentation av de kemikalier som används med syfte att minimera användning samt att verksamheter i kommunen har handlingsplaner för så kallade utfasningsämnen.

• Kommunen ska i sin upphandling ställa sådana miljökrav som bidrar till minskad kemikalieanvändning.

• Kommunen tillämpar kemikaliefri lokalvård i samtliga fastigheter senast år 2020.

• Samtliga kommunala byggnationer/entreprenader ska från 2019 ha kontroll och dokumentation av produkter och inbyggda material med ett vedertaget system för byggvarubedömning.

• Bananer, kaffe och te som köps in till kommunen ska vara ekologiska och rättvisemärkta senast under 2018.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.