Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Senaste nytt - områden med matavfallsinsamling

Här hittar du information om hur införandet av matavfallsinsamling fortlöper och de brev som har skickats till alla småhus, flerbostadshus och verksamheter.

Lök på en skärbräda

Försening i utställning av matavfallskärl

2019-08-06 - Vi är dessvärre försenade med utställning av matavfallskärl. Det berör dig som under våren har fått information hemskickad om att du får ditt matavfallskärl under maj-juni och juli-augusti.

  • Kärl som skulle ställts ut i maj-juni beräknas ställas ut under augusti-september
  • Kärl som skulle ställts ut i juli-augusti beräknas ställas ut under september-november

Vi beklagar förseningen!

Områden med matavfallsinsamling

Stora delar av Rimbo och Norrtälje Hamn blev i oktober 2018 de första områdena att få matavfallskärl för att börja matavfallssortera. Därefter har matavfallskärl levererats områdesvis till småhus i ytterligare områden. I vår karta på länken nedan kan du se vilka områden där matavfallsinsamling införts (aktivt område) och när införandet beräknas i övriga områden. Observera att vi kan komma att behöva justera tidsplanen under resans gång, då uppdaterar vi kartan. Innan matavfallsinsamling införs i ett område får alla berörda fastighetsägare information hemskickad.

Kartbild över områden där matavfallsinsamling införs

Matavfallsinsamling i flerbostadshus och verksamheter

Insamling från hushåll i flerbostadshus och verksamheter kommer införas fortlöpande vartefter fungerande lösningar för avfallshanteringen har ordnats av fastighetsägaren. Det är hyresvärden och bostadsrättsföreningen som meddelar sina hyresgäster och medlemmar när det är dags att börja sortera ut matavfallet. 

Informationsbrev till småhus

Alla småhusägare, undantaget de på öar utan bro- eller bilfärjeförbindelse, har fått informationsbrev om kommande matavfallsinsamling.  

Informationsbrev till flerbostadshus och vissa samfälligheter/föreningar

Alla ägare till flerbostadshus, styrelser i bostadsrättsföreningar och vissa samfälligheter/föreningar, undantaget de på öar utan bro- eller bilfärjeförbindelse, har fått informationsbrev om kommande matavfallsinsamling.  

Informationsbrev till verksamheter/företag

Alla verksamhetsutövare, undantaget de på öar utan bro- eller bilfärjeförbindelse, har fått informationsbrev om kommande matavfallsinsamling.  

Här hittar du frågor och svar om matavfallsinsamlingen

Till Avfall och återvinning
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.