Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Senaste nytt om införandet av matavfallsinsamling

Här hittar du information om hur införandet av matavfallsinsamling fortlöper och hur du går tillväga när du får ditt matavfallskärl. Vi levererar inget kärl till dig som sedan tidigare komposterar matavfallet men hör gärna av dig om du önskar ett kärl. Det kostar inget extra.

En skärbräda med lök.

Ny rutin 2020 för utställning av matavfallskärl till småhus

För att få ut matavfallskärl till alla i snabbare takt kommer vi från och med januari 2020 inte att skicka hem information till hushållen innan matavfallskärl levereras till fastigheten. När du får ditt kärl plockar du upp startkitet som är placerat i kärlet och börjar sortera ut allt matavfall enligt anvisningarna som följer med. 

Om du har godkänd kompost

Har du sedan tidigare anmält att du komposterar allt matavfall utgår vi från att du vill fortsätta med detta och kommer inte att leverera något matavfallskärl till dig. Din nuvarande renhållningsavgift förändras inte under förutsättning att du komposterar allt matavfall, inget matavfall får lämnas i sopkärlet. Önskar du i stället sortera ut matavfallet i ett matavfallskärl hör du bara av dig till Kontaktcenter, 0176 710 00. 

  • Matavfallskärlet och leveransen av kärlet till dig kostar inget extra
  • Tömning av kärlet kostar inget extra och det töms samtidigt som ditt sopkärl
  • Matavfallspåsar hämtas kostnadsfritt i flertalet matbutiker
  • Matavfallet vi samlar in omvandlas till biogas och biogödsel
  • Information om matavfallskärlet och påsarna finns på länkar längst ner på sidan

Matavfallsinsamling i flerbostadshus och verksamheter

Insamling från hushåll i flerbostadshus och verksamheter införs fortlöpande vartefter fungerande lösningar för avfallshanteringen har ordnats av fastighetsägaren. Det är hyresvärden och bostadsrättsföreningen som meddelar sina hyresgäster och medlemmar när det är dags att börja sortera ut matavfallet. 

Informationsbrev till småhus

Alla småhusägare, undantaget de på öar utan bro- eller bilfärjeförbindelse, har fått informationsbrev om kommande matavfallsinsamling.  

Informationsbrev till flerbostadshus och vissa samfälligheter/föreningar

Alla ägare till flerbostadshus, styrelser i bostadsrättsföreningar och vissa samfälligheter/föreningar, undantaget de på öar utan bro- eller bilfärjeförbindelse, har fått informationsbrev om kommande matavfallsinsamling.  

Informationsbrev till verksamheter/företag

Alla verksamhetsutövare, undantaget de på öar utan bro- eller bilfärjeförbindelse, har fått informationsbrev om kommande matavfallsinsamling.  

Till Avfall och återvinning
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.