Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Senaste nytt - områden med matavfallsinsamling

Här hittar du information om hur införandet av matavfallsinsamling fortlöper och de brev som har skickats till alla småhus, flerbostadshus och verksamheter.

En skärbräda med lök.

Ny rutin för utställning av matavfallskärl

För att få ut matavfallskärl till alla i snabbare takt har vi från och med januari 2020 ändrat rutinen kring utställningen. Den nya rutinen innebär att vi inte skickar hem information till hushållen innan matavfallskärl levereras till fastigheten. När du får ditt kärl plockar du upp startkitet som är placerat i kärlet och börjar omgående att sortera ut allt matavfall enligt anvisningarna som följer med i kärlet. Se vår planering för utställning av kärl nedan.

Planerad utställning av matavfallskärl

I vår karta på länken nedan kan du se vilka områden där matavfallsinsamling införts (aktivt område) och när införandet beräknas i övriga områden. Observera att vi kan komma att behöva justera tidsplanen under resans gång, då uppdaterar vi kartan. 

Kartbild över områden där matavfallsinsamling införs

Matavfallsinsamling i flerbostadshus och verksamheter

Insamling från hushåll i flerbostadshus och verksamheter kommer införas fortlöpande vartefter fungerande lösningar för avfallshanteringen har ordnats av fastighetsägaren. Det är hyresvärden och bostadsrättsföreningen som meddelar sina hyresgäster och medlemmar när det är dags att börja sortera ut matavfallet. 

Informationsbrev till småhus

Alla småhusägare, undantaget de på öar utan bro- eller bilfärjeförbindelse, har fått informationsbrev om kommande matavfallsinsamling.  

Informationsbrev till flerbostadshus och vissa samfälligheter/föreningar

Alla ägare till flerbostadshus, styrelser i bostadsrättsföreningar och vissa samfälligheter/föreningar, undantaget de på öar utan bro- eller bilfärjeförbindelse, har fått informationsbrev om kommande matavfallsinsamling.  

Informationsbrev till verksamheter/företag

Alla verksamhetsutövare, undantaget de på öar utan bro- eller bilfärjeförbindelse, har fått informationsbrev om kommande matavfallsinsamling.  

Här hittar du frågor och svar om matavfallsinsamlingen

Till Avfall och återvinning
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.