Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Avgifter

Här beskrivs hur renhållningsavgiften påverkas av om matavfallet sorteras ut eller inte samt vilka verksamheter som behöver betala för hämtning av matavfall.

Flicka som lämnar en matavfallspåse i matavfallskärl

Sorterat eller osorterat avfall

Vid sorterat avfall 

Om du sorterar ut allt matavfall gör du ett bra miljöval och får taxan för sorterat avfall. Undantag finns för flerbostadshus och vissa verksamheter, se nedan. 

Vid osorterat avfall 

Om du inte sortera ut allt matavfall gör du ett mindre bra miljöval och får taxan för osorterat avfall. Det innebär en högre avgift jämfört med de som sorterar ut matavfallet.

Avgifter för småhus

På länken kan du se avgifterna för sorterat och osorterat avfall som gäller för småhus.

Abonnemangsavgifter för småhus

Avgifter för flerbostadshus 

För att flerbostadshus ska få taxan för sorterat avfall ska hushållen sortera ut matavfallet och det bör finnas ett matavfallskärl per 15 lägenheter. Sorteras inte matavfallet ut gäller taxan för osorterat avfall vilket innebär en högre avgift för sophämtningen. 

Abonnemangsavgifter för flerbostadshus

Avgifter för verksamheter 

Verksamheter som hanterar/serverar större mängd livsmedel betalar för hämtning av matavfall. För att dessa verksamheten ska få taxan för sorterat avfall ska det på 330 liter restavfall finnas en behållare/kärl för matavfall på minst 140 liter. I annat fall gäller taxan för osorterat avfall vilket innebär en högre avgift för sophämtningen.

Verksamheter som inte hanterar större mängd livsmedel betalar ingen extra avgift för hämtning av matavfallet. Om matavfallet inte sorteras ut gäller taxan för osorterat avfall vilket innebär en högre avgift för sophämtningen.

Abonnemangsavgifter för verksamheter

Till Avfall och återvinning
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.