Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Avfallsplan och avfallsföreskrifter

Avfallsplanen och avfallsföreskrifterna utgör tillsammans den så kallade renhållningsordningen. Miljöbalken säger att varje kommun ska ha en renhållningsordning och den beslutas av kommunfullmäktige.

Sjöbod med brygga.

Avfallsplan 

Avfallsplanen är ett av kommunens verktyg för att utveckla avfallshanteringen. Här fastslås vilka mål kommunen ska jobba efter för att bland annat minska mängden avfall, förbättra sorteringen och utveckla insamlingssystemet. 

Ny avfallsplan 2018-2021

Den 1 oktober 2018 beslutade kommunfullmäktige om en ny avfallsplan som ska gälla till och med 2021. Tydliga fokus i avfallsplanen är bland annat att mängden avfall ska minska och även dess farlighet och klimatpåverkan samt att materialåtervinningen ska öka. Nedan kan du läsa avfallsplanen i sin helhet med dess bilagor.  

Avfallsföreskrifter 

Kommunens avfallsföreskrifter är ett slags avtal mellan kommun och invånare vad gäller avfallshantering. Kommunen ansvarar för avfallshanteringen och är skyldig att ha föreskrifter för hur hushållsavfallet ska hanteras. Här kan du läsa gällande avfallsföreskrifter 2016-2019.

Till Avfall och återvinning
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.