Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Norrtälje kommun deltar i kampanjen "Vi håller rent"

Tidigare "Skräpplockardagen" som arrangeras av Håll Sverige rent kallas numera "Vi Håller Rent". Mellan den 23 april och 4 maj 2018 kan förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner vara med i kampanjen och plocka skräp. Ni anmäler er senast den 1 april 2018.

Vi håller rent - Håll Sverige rent

Åter igen deltar Norrtälje kommun i kampanjen, både för att göra närmiljön lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2017 deltog 755 933 hjältar runt om i landet!

Alla som anmäler sig till kampanjen får Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial gratis som består av sopsäckar, påsar och pedagogiskt material till barnen.

Anmäl er senast 1 april

Ni anmäler ert deltagande i kampanjen senast den 1 april. Datum för anmälan har nu passerat men har ni frågor är ni välkomna att höra av er till Fredrik Klingstedt, se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Var och när hämtar vi skräpplockarmaterialet?

Efter att ni anmält er kan ni under vecka 17 hämta ert material hos Kontaktcenter i kommunhuset i Norrtälje eller i Folkets hus i Hallstavik. Vi hör av oss till er kontaktperson när materialet finns att hämta och ni väljer då om ni vill hämta det i Norrtälje eller Hallstavik. Kontaktcenters öppettider. 

Var lämnar vi skräpet?

Under vecka 17 och 18 går det bra att lämna skräpet ni samlat in. Brännbart skräp i påsar eller säckar kan placeras i eller vid ett sopkärl och hämtas då upp av vår entreprenör.

  • Ta med påsar och säckar och ställ vid ditt eget sopkärl hemma.
  • Vill ni lämna dem vid ett sopkärl i närheten är det viktigt att först kontrollera med den som bor där att det är okej. Berätta gärna att säcken/påsen kommer att hämtas upp av Norrtälje kommuns entreprenör.

Om ni tar med farligt avfall, elavfall, icke brännbart avfall och sådant som är för stort för att få plats i sopsäcken, behöver ni själva lämna det på någon av våra återvinningscentraler

Läs mer om kampanjen "Vi Håller Rent"

På Håll Sverige rents webbplats kan du läsa mer om Vi Håller Rent. Där kan du också hitta pedagogiskt material för skolor och förskolor.

Vid frågor 

Fredrik Klingstedt
Renhållningsavdelningen
E-post: fredrik.klingstedt@norrtalje.se
Telefon: 0176-713 59

Till Avfall och återvinning
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.