Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Panta snabbt och enkelt på Görla återvinningscentral

I storpantautomaten på Görla återvinningscentral pantar du snabbt och mycket på en gång. Du tömmer din säck med pant i ett fack och låter maskinen sortera och räkna panten.

Pantburkar.
Hjälp till att minska smittspridning och följ myndigheternas rekommendationer, även vid pantautomaten. Läs mer om coronaviruset
 
Istället för att panta varje burk och PET-flaska för sig häller du förpackningarna direkt ur påsen eller säcken ner i ett fack. Maskinen sorterar och räknar panten, vilket går fort då kapaciteten är 100 förpackningar på två minuter. När det är klart väljer du hur du vill få panten utbetald. Snabbt, smidigt och enkelt, eller hur!

Viktigt när du pantar

  • För att en pantförpackning ska kunna registreras måste etiketten vara oskadad och läsbar.
  • Tips! PET-flaskor reagerar på kyla genom att "bli platta". Ta av korken så luft kommer in i flaskan, den blir rund och etiketten blir läsbar igen.
  • Glasflaskor kan inte pantas.
  • Burkar som inte är PET-burkar, till exempel konservburkar, kan inte pantas.
  • Inget annat skräp får finnas bland det du tömmer ner i pantmaskinen.
  • Både burkar i aluminium och flaskor i plast kan pantas.
  • Även utländska aluminiumburkar kan du lämna i maskinen men de ger ingen pant.

Välj utbetalning av panten

Du väljer om du vill få panten utbetald till ditt PayPal-konto eller via betalcheckar som du kan handla för i din mataffär. Du kan även välja att skänka panten till välgörande ändamål såsom idrottens miljöorganisation Städa Sverige eller till Stiftelsen Håll Sverige Rent. Tydliga anvisningar hur du går tillväga för att välja utbetalning av panten finns på automaten. 
Till Avfall och återvinning
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.