Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Panta mera på Görla återvinningscentral

Från och med lördag den 8 april 2017 kan du panta snabbt och mycket på en gång. I den nya pantautomaten på Görla återvinningscentral tömmer du din säck med pant i ett fack och låter maskinen sortera och räkna panten.

Pantautomat Pantamera Express är särskilt framtagen för att underlätta för dig som vill panta snabbt och mycket på en gång. Istället för att panta varje burk och PET-flaska för sig häller du i förpackningarna direkt ur påsen eller säcken ner i ett fack. Maskinen sorterar och räknar panten, vilket går fort då kapaciteten är 100 förpackningar på två minuter. Snabbt, smidigt och enkelt!

För att en pantförpackning ska kunna registreras måste etiketten vara oskadad och läsbar. När det är klart väljer du hur du vill få panten utbetald.

Viktigt när du pantar

  • Glasflaskor kan inte pantas
  • Burkar som inte är PET-burkar, till exempel konservburkar, kan inte pantas
  • Inget annat skräp får finnas bland det du tömmer ner i pantmaskinen
  • Både burkar i aluminium och flaskor i plast kan pantas
  • Även utländska aluminiumburkar kan du lämna i maskinen men de ger ingen pant

Välj utbetalning av panten

Du väljer om du vill få panten utbetald till ditt PayPal-konto eller via betalcheckar som du kan handla för i din mataffär. Du kan även välja att skänka panten till välgörande ändamål såsom idrottens miljöorganisation Städa Sverige eller till Stiftelsen Håll Sverige Rent. Tydliga anvisningar hur du går tillväga för att välja utbetalning av panten finns på automaten. 

I samarbete med Pantamera

Placeringen av pantautomaten på Görla återvinningscentral är ett samarbete med Pantamera som drivs av Returpack AB. Norrtälje kommun står för upplåtelse av platsen och daglig tillsyn och skötsel av automaten. 

För mer information

Har du funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till vårt Kontaktcenter.

Till Avfall och återvinning
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.