Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Häverö bytesbod

Återbruk är när en sak används igen. Till exempel när du lämnar kläder till second hand, säljer något på loppis eller på nätet, ger bort kläder till en vän eller när du lagar något som du annars skulle ha slängt. På Häverö återvinningscentral kan du återbruka i vår bytesbod där du både kan lämna saker du inte längre behöver och fynda bland det någon annan lämnat in.

Här är några exempel på vad du kan lämna:

  • Cykel, endast om den är fullt fungerande
  • Verktyg du inte längre behöver, till exempel borrmaskin, gräsklippare eller snöskyffel
  • Leksaker
  • Möbler
  • Sportartiklar
  • Husgeråd
  • Annat som fungerar och kan vara bra att ha, till exempel tält, solstol, barnvagn eller symaskin.

Kläder och textilier ska inte lämnas i bytesboden utan hänvisas till Human Bridges behållare för klädinsamling som finns i anslutning till återvinningscentralen. Läs mer om klädinsamling här.

Bra att tänka på

Lämna endast hela och rena saker som någon annan kan tänkas vilja ha. Titta på skyltarna i och utanför bodarna så att du lämnar det du vill bli av med på rätt plats. Fråga gärna personalen om du är osäker på om din pryl hör hemma i bytesboden eller bör slängas.

Varför ska vi återbruka?

Kommunens arbete med avfallshantering styrs bland annat av Avfallstrappan som är en del av ett EU-direktiv. Avfallstrappan har fem steg där det nedersta steget är deponering. Tar vi oss uppåt i trappan når vi energiutvinning, återvinning, återanvändning och minimering av mängden avfall. Återbruk berör det två översta stegen. Återanvändning och återbruk är synonyma och minimering av mängden avfall bidrar du till när du lämnar saker till återbruk som du annars skulle ha slängt.

Till Avfall och återvinning
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.