Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Återvinningsstationer

På återvinningsstationen kan hushåll lämna förpackningar av kartong och papper, plast, glas och metall samt tidningar och returpapper. Där kan även finnas behållare för batterier och textilier.

Barn på väg att slänga flaska på återvinningsstation.

Ansvaret för återvinningsstationerna ligger helt och hållet på Förpackning- och tidningsinsamlingen (FTI). Kommunen har alltså inget ansvar för skötsel, tillsyn eller att tömma fulla behållare. Har du synpunkter eller vill göra en felanmälan kontaktar du därför
Förpackning- och tidningsinsamlingen

För privatpersoner

På Förpackning- och tidningsinsamlingens webbplats kan du söka efter din närmaste återvinningsstation. Där anges även när den senast tömdes, städades och när det sker igen.

Hitta närmaste återvinningsstation

Är du osäker på hur du ska sortera - ta gärna hjälp av  

Förpackning- och tidningsinsamlingens sorteringsguide 

Hårdplast, farligt avfall, grovsopor, hemmaelektronik med mera får inte lämnas vid återvinningsstationerna utan kan lämnas kostnadsfritt för hushåll på en återvinningscentral.

För företagare

Du som företagare har skyldigheter att källsortera även din verksamhets förpackningar och tidningar/returpapper och lämna dem för återvinning till nya produkter. Du kan välja att anlita en entreprenör till din hjälp, eller om det är en mindre kvantitet så kan du själv kostnadsfritt lämna det på någon av Förpackning- och tidningsinsamlingens mottagningspunkter

Till Avfall och återvinning
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.