Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Våra återvinningscentraler

På återvinningscentralen kan hushåll lämna sitt avfall utan avgift. Småföretagare får också lämna avfall men mot en kostnad. Det går bra att lämna grovavfall, vitvaror, textilier, förpackningar och tidningar och annat avfall.

Var finns återvinningscentralerna?

Här hittar du vägbeskrivning till våra återvinningscentraler samt deras öppettider.

Vem får lämna avfall på återvinningscentralen

Återvinningscentralen tar emot grovavfall så som möbler, cyklar, vitvaror, gipsskivor och ris samt tidningar och förpackningar. Hushåll får lämna sitt avfall utan avgift. Är du privatperson och kommer med företagsbil måste det föranmälas, se nedan. Småföretagare betalar en avgift för att lämna, här hittar du mer information om avfallslämning för företagare.

Tänk på detta på återvinningscentralen

  • Avfallet ska sorteras och läggas i avsedd behållare eller på avsedd plats. Är du osäker på vad som ska kastas var finns det personal som gärna hjälper dig till rätta. Här kan du se vad du kan lämna på återvinningscentralen.
  • Avfall som är förpackat i säckar eller kartonger måste tömmas ur i containrarna, det får alltså inte slängas förpackat. Det är för att personalen ska kunna se att inget är felsorterat vilket skulle innebära ökade kostnader när avfallet skickas vidare för behandling.
  • Max tillåten totalvikt för fordon på återvinningscentralerna är 3,5 ton. 

Är du privatperson och kommer med företagsbil?

Ska du göra privatbesök med företagsbil måste det föranmälas minst två dagar innan besöket. Bil med företagsbeteckning, (ej tjänstebil) eller bil som har släpkärra med företagsbeteckning (gäller ej uthyrning), debiteras avgift. Bilar/småbussar/pick-ups som uppenbarligen används i tjänst debiteras avgift. Anmälan för privatbesök med firmabil på återvinningscentralen. 

Till Avfall och återvinning
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.