Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Återbruk - Bytesbod

Våra bytesbodar för återbruk på återvinningscentralerna Görla, Salmunge och Häverö stängde den 1 februari 2020. Vi söker organisationer eller föreningar som vill driva ett återbruk i samarbete med Norrtälje kommun.

Anledningen till att vi stängde bytesbodarna var att flera besökare hade upplevt hotfulla situationer från andra besökare då de lämnade eller hämtade saker i bodarna. Då bytesbodarna var obemannade hade även mycket lämnats in som inte hörde hemma där.

Vi söker organisationer eller föreningar för samarbete kring ett återbruk

Vår ambition är att ha ett tryggt och väl fungerande återbruk med personalbemanning. Vi söker därför en organisation eller förening som vill driva ett återbruk i samarbete med Norrtälje kommun.
Vid intresse - hör av dig till Kontaktcenter

Fortsätt återanvända och återbruka

Vi hoppas att du hittar någon organisation eller förening som gärna tar emot dina prylar så att de kommer till användning igen och till glädje för någon annan.

Varför ska vi återanvända och återbruka?

I Sverige är vi bra på att återvinna och vi blir allt bättre. Tyvärr ökar också vår konsumtion som leder till att mer och mer avfall produceras. Genom att återanvända varandras saker minskar vi avfallsmängden och bidrar till en mer hållbar samhällsutveckling.

Kommunens arbete med avfallshantering styrs bland annat av Avfallstrappan som är en del av ett EU-direktiv. Avfallstrappan har fem steg där det nedersta steget är deponering. Tar vi oss uppåt i trappan når vi energiutvinning, återvinning, återanvändning och minimering av mängden avfall. Återbruk berör det två översta stegen. Återanvändning och återbruk är synonyma och minimering av mängden avfall bidrar du till när du lämnar saker till återbruk som du annars skulle ha slängt.

Tack för ditt miljöengagemang!

Mer information kring återvinning
Till Avfall och återvinning
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.