Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Grundläggande svenska som andraspråk

Är du färdig med SFI och skulle vilja läsa svenska vidare? Vill du fortsätta på gymnasiet eller gå någon yrkesutbildning? Välkommen till oss på NKV för att läsa SVA grund.

Du talar och diskuterar på lektionerna, läser och skriver olika typer av texter, lär dig grammatik och studieteknik. Till hjälp har vi datorer, appar i mobilerna och läroböcker med webbsidor.

Svenska som andraspråk på grundläggande nivå ger dig de verktyg du behöver för att tala, läsa och skriva bättre på svenska. Samtidigt kan du fördjupa dina kunskaper om livet i Sverige och få bättre förutsättningar för att komma in i samhället och arbetslivet. Du ges förutsättningar att utveckla ditt svenska tal och – skriftspråk för att kunna utrycka dig i olika sammanhang och för olika syften. Genom att träffa elever från andra länder kan du bättre förstå skillnaderna mellan ditt eget språk, andra förstaspråk 

och svenskan. På det sättet kan du förstärka förtroenden i din egen språkförmåga, och utveckla din förmåga att reflektera över kulturella likheter och skillnader. Syftet är att du, utifrån dina egna kunskaper och förutsättningar, ska kunna uppnå en funktionell behärskning av språket så att du kan läsa andra skolämnen och trivas i skolan, i samhället och arbetslivet.

Kursen är uppdelad i fyra delkurser, om du inte vet vilken kurs du ska starta på så ansöker du till delkurs 1.

Senast ändrad: 2021-11-30
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.