Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kompetenslyftet - studera yrkeskurs i höst

Funderar du på att höja din yrkeskompetens eller intresserad av att arbeta inom en ny bransch? Under hösten görs en särskild satsning på yrkeskurser inom Komvux. Med upp till 150 extra studieplatser öppnas möjligheten för flera att läsa yrkeskurser inom vuxenutbildningen i Norrtälje.

Satsningen riktar sig till dig som har ett syfte och mål att höja din yrkeskompetens. Samverkan sker med Arbetsförmedlingen som efter avslutad utbildning anordnar en rekryteringsträff med arbetsgivare inom aktuella branscher.

Yrkeskurserna ges inom följande yrkesområden

  • Vård och omsorg
  • Barn och fritid
  • Butikshandel
  • Fastighet
  • Logistik

Yrkeskurserna bedrivs på distans och erbjuds av våra olika komvuxskolor. Satsningen gäller endast enstaka yrkeskurser, ej hela yrkesutbildningar.

Se video om hur du ansöker. 

Gå till ansökningskatalogen 

Observera att studierna inom ramen för satsningen gäller under en begränsad tid, 7 september – 18 december. Sökande med kort utbildning prioriteras, men ansökan är öppen för alla, även för dig med gymnasieexamen. Studierna ger rätt till studiemedel från CSN.

Ansökan är öppen mellan 28 juli och 23 augusti.

Kompetenslyftet omfattar tre yrkeskurser (300 poäng) som erbjuds på helfart under 15 veckor. Du söker utbildningarna via vår webbansökan https://norrtalje.alvis.gotit.se/student/

Gå in på kurskatalog och sök efter ämnesområde ”Kompetenslyft”, så hittar du alla utbildningar du kan söka i denna satsning.

Frågor om Kompetenslyftet

Har du frågor om Kompetenslyft kontaktar du studievägledningen på följande tider.

Chatt:

  • Måndagar kl 09.00 - 11.00 
  • Torsdag 6 augusti kl 13.00 - 16.00
  • Fredagen 7 augusti kl 09.00 - 12.00

Telefontid:

  • Torsdag 6 augusti kl 13.00 - 16.00
  • Torsdag 7 augusti kl 09.00 - 12.00


Lars Hugsén: 0176-712 12
Mananya Wölker: 0176-715 49

Mer information om vägledning kan du få på www.norrtalje.se/SYV

Sökande från annan kommun

Om du bor i Danderyd, Täby, Vaxholm, Vallentuna eller Österåker ska du skriva ut ansökan och skicka in den till Kunskapscentrum Nordost för beslut. Om du anger din hemkommun i vår webbansökan finns det möjlighet att skriva ut din ansökan.

Postadress
KCNO
Täby kommun
183 80 Täby

Bor du i en annan kommun skickar du ansökan till din hemkommun.

Gäller endast enstaka yrkeskurser

Satsningen gäller enstaka yrkeskurser, ej hela yrkesutbildningar, och riktar sig till dig som inte redan har sökt och blivit antagen till studier på Komvux. Om du är mellan 18 och 20 år och inte går i gymnasiet kontaktar du kommunala aktivitetsansvaret på e-postadress kaa@norrtalje.se för att söka kurserna.

Till Utbildning för vuxna
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.