Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Våra antagningsregler

På denna sida kan du läsa mer om de regler och riktlinjer vi arbetar utifrån när vi handlägger ansökningar.

Du har rätt att söka till kommunal vuxenutbildning från och med 1 juli det år du fyller 20. Du som inte fyllt 20 år kan under vissa omständigheter beviljas att läsa inom vuxenutbildningen. Kontakta våra studie- och yrkesvägledare/jobb- och utbildningscoacher inom kommunalt aktivitetsansvar(KAA) för vägledning. Du når KAA på följande mejladress: kaa@norrtalje.se

Alla ansökningar behandlas av en antagningsgrupp utifrån följande riktlinjer

Kurser på grundläggande nivå

Du som inte har slutfört en svensk grundskoleutbildnig har rätt att läsa till ett slutbetyg på grundläggande nivå. För att få ett slutbetyg på grundläggande nivå måste du ha lägst betyg E i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och samhällskunskap.

Behörighetskomplettering

Du som har ett slutbetyg eller en gymnasieexamen beviljas endast de kurser du behöver för att bli behörig (behörighetskurser) till en viss utbildning på exempelvis yrkeshögskola eller universitet. I ansökan måste du ange utbildningen, utbildningarna (bifoga länk/länkar) eller det yrket som är slutmålet.

Läsa mot gymnasiexamen

Du som inte läst, eller har en ofullständig, gymnasieutbildning, beviljas de kurser du behöver för att få en gymnasieexamen. När du ansöker måste du ange mot vilket program du vill inrikta din examen (examensinriktning).

Regler för antagning till kurser och yrkesutbildningar

När det gäller yrkesutbildningar kan vi av olika anledningar inte bevilja alla ansökningar. Vi prioriterar i första hand dig som endast studerat på grundskolenivå, eller har långt kvar till slutbetyg/gymnasieexamen.

Du som inte fyllt 20 år kan under vissa omständigheter beviljas att läsa inom vuxenutbildningen. Kontakta våra studie- och yrkesvägledare/jobb- och utbildningscoacher inom kommunalt aktivitetsansvar(KAA) för vägledning. Du når KAA på följande mejladress: kaa@norrtalje.se

 

Senast ändrad: 2015-02-19
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.