Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Norrtälje vuxenutbildning

Våra antagningsregler

På denna sida kan du läsa mer om de regler och riktlinjer vi arbetar utifrån när vi handlägger ansökningar.

Du har rätt att söka till kommunal vuxenutbildning från och med 1 juli det år du fyller 20. Du som inte fyllt 20 år kan under vissa omständigheter beviljas att läsa inom vuxenutbildningen. Kontakta våra studie- och yrkesvägledare/jobb- och utbildningscoacher inom kommunalt aktivitetsansvar(KAA) för vägledning. Du når KAA på följande mejladress: kaa@norrtalje.se

Alla ansökningar behandlas av en antagningsgrupp utifrån följande riktlinjer.

Kurser på grundläggande nivå

Du som inte har slutfört en svensk grundskoleutbildnig har rätt att läsa till ett slutbetyg på grundläggande nivå. För att få ett slutbetyg på grundläggande nivå måste du ha lägst betyg E i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och samhällskunskap.

Behörighetskomplettering

Du som har ett slutbetyg eller en gymnasieexamen beviljas endast de kurser du behöver för att bli behörig (behörighetskurser) till en viss utbildning på exempelvis yrkeshögskola eller universitet. I ansökan måste du ange utbildningen, utbildningarna (bifoga länk/länkar) eller det yrket som är slutmålet.

Läsa mot gymnasiexamen

Du som inte läst, eller har en ofullständig, gymnasieutbildning, beviljas de kurser du behöver för att få en gymnasieexamen. När du ansöker måste du ange mot vilket program du vill inrikta din examen (examensinriktning).

Regler för antagning till kurser och yrkesutbildningar

När det gäller yrkesutbildningar görs ett urval. Vi antar i första hand dig som endast studerat på grundskolenivå eller har långt kvar till slutbetyg/gymnasieexamen.

Prövningar

Kontakta din Komvuxskola
Samlingslänk till Komvuxskolorna

Kontakt
  • Norrtälje vuxenutbildning
  • 0176-715 75
  • Astrid Lindgrens gata 2 B
    761 46 Norrtälje
Senast ändrad: 2023-04-17