Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Våra antagningsregler

På denna sida kan du läsa mer om de regler och riktlinjer vi arbetar utifrån när vi handlägger ansökningar.

Du har rätt att söka till kommunal vuxenutbildning från och med 1 juli det år du fyller 20. Om du är yngre måste du ha ett slutbetyg eller en gymnasieexamen för att vara behörig. Du som fyllt 19 år och inte har slutfört gymnasiet kan, under vissa omständigheter, beviljas att läsa lärarledd undervisning (närundervsiningskurser) , Kontakta studievägledningen för mer information. 

Alla ansökningar behandlas av en antagningsgrupp utifrån följande riktlinjer

Kurser på grundläggande nivå

Du som inte har slutfört en svensk grundskoleutbildnig har rätt att läsa till ett slutbetyg på grundläggande nivå. För att få ett slutbetyg på grundläggande nivå måste du ha lägst betyg E i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och samhällskunskap.

Behörighetskomplettering

Du som har ett slutbetyg eller en gymnasieexamen beviljas endast de kurser du behöver för att bli behörig (behörighetskurser) till en viss utbildning på exempelvis yrkeshögskola eller universitet. I ansökan måste du ange utbildningen, utbildningarna (bifoga länk/länkar) eller det yrket som är slutmålet.

Läsa om en kurs

Du som har betyget IG eller F i en kurs får läsa om kursen. Har du betyg från det äldre kurssystemet beviljas du en kurs som motsvarar den du har läst. Du får inte läsa om en kurs med betyget E eller högre.

Läsa mot gymnasiexamen

Du som inte läst, eller har en ofullständig, gymnasieutbildning, beviljas de kurser du behöver för att få en gymnasieexamen. När du ansöker måste du ange mot vilket program du vill inrikta din examen (examensinriktning).

Regler för antagning till kurser och yrkesutbildningar

När det gäller yrkesutbildningar kan vi av olika anledningar inte bevilja alla ansökningar. Vi prioriterar i första hand dig som endast studerat på grundskolenivå, eller har långt kvar till slutbetyg/gymnasieexamen.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.