Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

CSN - studieekonomi

Här kan du läsa mer om vad som gäller för studiehjälp och studiemedel.

Studiehjälp - för studerande under 20 år


Du som är under 20 år (till och med vårterminen det år som du fyller 20 år) och studerar på heltid kan få studiehjälp. Du behöver inte ansöka om studiehjälp (skolan anmäler till CSN). Läs mer om studiehjälp på CSN:s webbplats.

Studiemedel - för studerande mellan 20 och 56 år


Studiemedel består av bidrag och lån. För studier på grundskole- och gymnasienivå kan man få studiemedel tidigast fr.o.m. 1 juli det år man fyller 20 år. För studier på eftergymnasial nivå finns ingen nedre åldersgräns. Du kan få studiemedel till och med det år du fyller 56. Rätten till lån begränsas dock fr.o.m. det år du fyller 47.

Man kan få studiemedel för studier både på heltid och på deltid (50 eller 75 procent av heltid). Vill du söka studiemedel för studier på heltid måste du studera minst 20 poäng/vecka (200 poäng under en 10 veckors studieperiod). Det finns två olika bidragsnivåer, en generell nivå och en högre nivå.

Om du avser att söka någon form av studiestöd är det viktigt att du kryssar i detta på din webbansökan. Information om din studieomfattning överförs då automatiskt till CSN.

Du måste alltid själv ansöka om studiemedel på CSN: webbplats.  CSN:s app underlättar för dig som studerande. I appen kan du sköta många av dina CSN-ärenden. Ladda ner appen, den är gratis och finns i App Store och Google Play. Alla pappersblanketter för att ansöka om studiemedel har avskaffats.

Norrtälje vuxenutbildning rapporterar kurser, poäng och resultat till CSN utefter de uppgifter som din skola meddelar. Om du ändrar dina studier, t ex att du förlänger en kurs eller gör avbrott måste du meddela ändringen till CSN. Dina, skolans och kommunens uppgifter måste alltid överensstämma. Mer information om studiemedel finns på CSN:s webbplats samt i vår  studieguide

Senast ändrad: 2021-11-30
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.