Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Vad är en prövning?

Prövning innebär att du läser kursen helt på egen hand. Examinationen kan vara såväl skriftlig som muntlig. I slutet av denna guide finns en länk till information om vad som gäller för prövning i respektive kurs. 

Anmälningstider

Det finns fyra anmälningstillfällen under 2018.

Prövningstillfälle Anmälningsperiod
Mitten av mars  1 november - 31 december
Slutet av maj  8 januari - 18 mars
Mitten av oktober  28 maj - 29 juli
 Slutet av december   6 augusti - 14 oktober

Prövningsavgift och betalning

Prövningsavgiften ska vara oss tillhanda senast 18 mars för prövningar som sker i mitten av maj. Din anmälan stryks om du inte betalar in avgiften i tid. Prövning ger inte rätt till studiemedel och utförs till en kostnad av 500 kronor/kurs. 

  • Du som läst en kurs via Norrtälje Kommunala Vuxenutbildning och fått betyget F har rätt till en avgiftsfri prövning (gäller inom ett år från betygsdatum).
  • Även prövningar i kurser på grundläggande nivå (grundskola) är avgiftsfri

På den här sidan kan du läsa mer om hur du betalar prövningsavgiften.

Kurser vi anordnar prövning i

Vi anordnar endast prövning i de kurser vi bedriver undervisning i. På den här sidan hittar du anmälningsformulär och information om vad som gäller för prövning i respektive kurs. Vill du pröva i andra kurser måste du vända dig till en skola som anordnar prövning i aktuellt kurs. Vi har inga avtal om prövning med andra skolor. Anmäler du dig till prövning via en annan skola är det den skolan som skriver ut betyget m.m.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.