Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Språkintroduktion

Du som precis har kommit till Sverige har rätt att läsa språkintroduktion på gymnasiet i den kommun du bor i.

Närbild på jordglob

Du som är mellan 16 och 20 år kan söka till språkintroduktion på gymnasiet. De skolor som erbjuder språkintroduktion är Rodengymnasiet, Carl Wahrengymnasiet och Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium

Om du har permanent uppehållstillstånd kan du påbörja utbildningen senast det första kalenderhalvåret det år du fyller 20 år.

Nu erbjuder vi  nyanlända  ungdomar i åldern 16-18 år, intensiv språkutbildning. Målet med intensivgruppen i svenska för nyanlända ungdomar är att de snabbt ska tillgodogöra sig det svenska språket för att snabbare kunna gå vidare till gymnasiestudier eller vuxenutbildning.

Om du är asylsökande eller har ett tidsbegränsat uppehållstillstånd måste du påbörja din utbildning innan du fyllt 18 år.

Fyll i blankett Ansökan om språkintroduktion

Skicka blanketten till admin.sprakintro@norrtalje.se tillsammans med kopia av giltigt LMA-kort.

Skolan kommer att kontakta dig eller din kontaktperson när startdatum och placering är bestämt. Du har rätt till en placering i skolan senast 1 månad efter ankomst.

Till Gymnasieskola
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.