Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av vetenskap och matematik eller har ett mer samhällsinriktat intresse för naturvetenskap. Med hjälp av modeller, experiment, laborationer och fältstudier lär du dig att tänka logiskt men också vetenskapligt och kritiskt.

Naturvetenskapsprogrammet, Rodengymnasiet

Inriktningen naturvetenskap ger dig fördjupade kunskaper inom naturvetenskapens kärnämnen som kemi, fysik, biologi och matematik. Du studerar atom- och kärnfysik, kemin bakom livsprocesserna, bioteknik, astrofysik samt energikällor och miljöfrågor. Vi erbjuder kurser som Matematik 5, Bioteknik och Naturvetenskaplig specialisering. I dessa kurser studerar vi bland annat genteknik, mikrokosmos och universum. Vi är även partners med Erkenlaboratoriet där vi kan studera sötvattensmiljöer tillsammans med forskare och doktorander från Uppsala Universitet.

Inriktningen naturvetenskap och samhälle ger dig fördjupade kunskaper om hur naturvetenskap och samhällsutveckling påverkar varandra. Du läser också om naturvetenskapens roll för hållbar utveckling. Här ligger fokus på naturvetenskap, samhällskunskap och geografi.

Med goda språkkunskaper ökar dina chanser att komma ut i världen, därför ingår moderna språk i vår utbildning och engelska integreras i studierna.  

 

                                                                                 

Programplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen

1150 p

 

Programgemensamma karaktärsämnen

450 p

 

Individuellt val

200 p

 

Gymnasiearbete

100 p

 

Inriktning Naturvetenskap

400 p

 

- Programfördjupning

200 p

 

Inriktning Naturvetenskap och samhälle

300 p

 

- Programfördjupning

300 p

 
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.