Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

El och energi

Vill du bli elektriker och jobba med elinstallationer eller datanät? Eller vill du hellre kunna allt om Linux och Microsoft och jobba som IT-samordnare? Vår inriktning Elteknik är mer praktisk medan inriktningen Dator- och kommunikationsteknik är mer teoretisk. På båda kan du välja till kurser för att få grundläggande behörighet för högskola.

El och energi Rodengymnasiet

På inriktningen elteknik utbildas du i konstruktion, installation och underhåll av elinstallationer inom belysning, kraft och energi eller tv- och datanät. Efter utbildningen får du yrkesexamen som installationselektriker och kan även arbeta som till exempel serviceelektriker eller larminstallatör.

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ska ge kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Inriktningen ska också utveckla elevernas förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Utbildningen leder till en yrkesutgång som IT-tekniker och du kan söka arbete som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

När du studerar el och energi arbetar du mycket med matematik eftersom det ingår i ett flertal av kurserna. Då ämnesområdet dessutom kräver goda språkkunskaper får du också möjlighet att fördjupa dina kunskaper i engelska.

Minst 15 veckor av utbildningen kommer ske ute på en arbetsplats, där du får använda det du lärt dig i skolan i praktiken. Du kan få vara på till exempel en elfirma, IT-företag, energiverk eller verkstäder för olika elektroniska utrusningar. Att ha erfarenhet från yrkeslivet redan när du tar studenten gör att chansen till att få jobb är mycket större.

Poängplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen

600 p

Programgemensamma karaktärsämnen

400 p

Individuellt val

200 p

Gymnasiearbete

100 p

Inriktning Elteknik

500 p

- Programfördjupning

700 p

Inriktning Dator- och kommunikationsteknik

400 p

- Programfördjupning

800 p

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.