Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

El och energi

Vill du bli elektriker och jobba med elinstallationer eller datanät? El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram där inriktningen elteknik är en lärlingsutbildning. Du kan dessutom välja till kurser för att få grundläggande behörighet för högskola och universitet.

El och energi Rodengymnasiet

Rodengymnasiets inriktning elteknik är en lärlingsutbildning vilket innebär att  i årskurs 2 och 3 är hälften av studierna förlagda till en arbetsplats. Eleven, skolan och elföretaget skriver ett utbildningskontrakt och eleven får en utbildad handledare på arbetsplatsen.

På inriktningen elteknik utbildas du i konstruktion, installation och underhåll av elinstallationer inom belysning, kraft och energi eller tv- och datanät. Efter utbildningen får du yrkesexamen som installationselektriker och kan även arbeta som till exempel serviceelektriker eller larminstallatör.

Inom inriktningen dator- och kommunikationsteknik lär du dig att lägga upp strategier för IT-system, hur man ansvarar för hantering och säkerhet. Du lär dig också nätverk i miljöer som Microsoft och Linux.

När du studerar el och energi arbetar du mycket med matematik eftersom det ingår i ett flertal av kurserna. Då ämnesområdet dessutom kräver goda språkkunskaper får du också möjlighet att fördjupa dina kunskaper i engelska.

Minst 15 veckor av utbildningen kommer ske ute på en arbetsplats, där du får använda det du lärt dig i skolan i praktiken. Du kan få vara på till exempel en elfirma, IT-företag, energiverk eller verkstäder för olika elektroniska utrusningar. Att ha erfarenhet från yrkeslivet redan när du tar studenten gör att chansen till att få jobb är mycket större.

Poängplan i korthet

Gymnasiegemensamma ämnen

600 p

Programgemensamma karaktärsämnen

400 p

Individuellt val

200 p

Gymnasiearbete

100 p

Inriktning Elteknik

500 p

- Programfördjupning

700 p

Inriktning Dator- och kommunikationsteknik

400 p

- Programfördjupning

800 p

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.