Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm

Barn och fritid

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen har du de kunskaper som krävs för att arbeta med barn och ungdomar på fritidshem och förskolor.

Liten pojke med ryggsäck släppande efter sig på väg.

Du får studera barn och ungdomars hälsa, levnadsvanor och olika former av hälsofrämjande arbete. Utbildningen lär dig att möta, assistera och stödja barn och ungdomar i deras utveckling.Samverkan, samarbete och kommunikation är viktiga ledord på programmet. För att arbeta med barn och ungdomar krävs att du är lyhörd, att du är kreativ och har gott omdöme. Du får särskilt utveckla din förmåga att skapa delaktighet och lärande.

Inriktningen pedagogiskt arbete ger dig kunskaper om barn och ungdomars utveckling, lärande, behov och rättigheter samt om olika pedagogiska verksamheter. Utbildningen förbereder dig för att arbeta till exempel som barnskötare i förskolan eller elevassistent i skolan. Med andra ord får du en utbildning inom yrken som har stor efterfrågan på arbetskraft. Du kan också läsa högskoleförberedande kurser inom programmet.

Poängplan i korthet
Gymnasiegemensamma ämnen 600 p
Programgemensamma karaktärsämnen 700 p
Individuellt val 200 p
Gymnasiearbete 100 p
Inriktning Pedagogiskt arbete 300 p
- Programfördjupning 600 p
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.