Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Roden - en Microsoft showcase school

På Rodengymnasiet använder du den senaste tekniken. Vi är en av många skolor världen över i Microsofts globala nätverk. Det innebär att du kan samarbeta med elever i andra länder som också är med i Microsofts nätverk.

Du får en egen dator och du har hjälp av en mängd programvaror. Undervisningen sker till stor del med hjälp av datorer, appar och program. Vi är så bra på informationsteknik att vi har fått utmärkelserna Microsoft Mentor School och Microsoft Showcase School.

Vi menar att eleverna får större inflytande över sitt lärande med digital och molnbaserad teknik. Vi vill gärna vara pionjärer i pedagogiska tankesätt och vi vill vara uppfinningsrika när det gäller undervisning, lärande och bedömning. I framtiden är det kreativitet, kritiskt tänkande, problemlösning och kommunikation som gäller.

För dig som elev innebär det att:

  • Du kan genomföra spännande temaarbeten tillsammans med andra elever i det globala nätverket – världen blir ditt klassrum.
  • Du får tillgång till den senaste tekniken och får testa Microsofts uppfinningar.
  • Dina lärare använder IT som en självklar del i sin undervisning och har lätt att följa ditt arbete och att kommunicera med dig. De hänger med och använder det senaste inom teknik och undervisning.
  • Skolan har den utrustning som behövs för en modern utbildning. Med goda kunskaper i IT och hur man kan använda det mellan människor är du väl rustad för arbetslivet.

 

 

Rodengymnasiet har också deltagit i Microsoft Innovative School Leaders Pitch Competition. Tävlingen går ut på att komma på hur man kan använda datorer och programvara i undervisningen på ett ännu bättre sätt än idag.

Här ser du Rodengymnasiets tävlingsbidrag "Visible learning and teaching – Sharing is caring". Filmen visar hur vi delar och utvecklar vårt IT-arbete genom programvaran 21st Century Skills.

Kamera, animation, redigering och efterproduktion:
Daniel Gislen

Projektledare och ljudansvarig:
Saimon Lindberg

Manus: Jonas Hall

Röst: Cecilia Ahlström
Musik: Anthon Bäckström

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.