Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Ditt gymnasieval

Vi hoppas att Rodengymnasiet är rätt skola för dig när du ska välja till gymnasiet. Roden är ett brett gymnasium där du kan ta ett stort kliv mot högskolan eller mot drömyrket.

Är Rodengymnasiet rätt för dig? Fråga våra studie- och yrkesvägledare, de är experter på våra utbildningar. Studie- och yrkesvägledaren på din skola kan också hjälpa till. På Norrtälje kommuns webbplats kan du läsa om valet, alla viktiga datum och regler.

Ta reda på fakta

Jämför olika alternativ. Skolans utvärderingar från tidigare elever brukar finnas på hemsidan. Besök Öppet hus och prata med någon som går på skolan.

Utbildningens innehåll

Poängplanen visar vilka kurser som ingår i varje program. Får du den behörighet som krävs för vidare studier? Ingår det praktik? Har du möjlighet att driva ett UF-företag?

Vilken behörighet?

På de högskoleförberedande programmen blir du behörig att läsa vidare på universitet. Yrkesprogrammen ger även de högskolebehörighet, men där ges du möjligheten att välja bort vissa teoretiska kurser som är högskoleförberedande.
När det gäller det individuella valet måste du dock göra ett aktivt val för att få grundläggande behörighet till högskola

Jobb direkt?

För dig som vill ut i arbetslivet efter studenten kan det vara värt att läsa på lite om vilka arbetsmarknadsprognoser ditt yrke har i framtiden. På arbetsförmedlingen hittar du mycket information. En del jobb kräver högre utbildning, andra inte.

Individuellt val

Vilka olika kurser erbjuder skolan dig som programfördjupning eller individuellt val? Finns det ämnen som du är intresserad av?

Språk och matematik

Högre kurser i engelska och moderna språk ger meritpoäng när du söker till högskolan. Du kan också få extra meritpoäng för vissa mattekurser. Extra meritpoäng kan göra det lättare för dig att komma in på en utbildning efter gymnasiet.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.