Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Profil Musik

Har du ett musikintresse? Vill du ägna dig åt musik och sång tillsammans med andra och framträda med musikaliska sammanhang på skolan? Då är vår musikprofil perfekt för dig!

Detaljbild på en gitarr.

Du väljer musikprofil som ditt individuella val och du behöver inte ha några förkunskaper. Däremot behöver du ett engagemang och intresse för musik, samt en vilja att skapa och framträda tillsammans med andra.

Musikprofilen utvecklar din musikaliska förmåga i samspel med andra, och ger dig möjligheter att ägna dig åt ditt musikintresse samtidigt som du läser på ett av våra gymnasieprogram. Musikprofilen framträder i flera olika sammanhang på skolan.

I profilen ingår följande kurser;

År 1: Musik, 100p
Musik är en grundkurs där du bland annat får lära dig grundläggande musikskapande, och hur olika instrument och sång kan användas för att förmedla ett budskap. Du får också lära dig att spela och sjunga tillsammans med andra på gehör och efter ackordanalys. Du deltar i olika musikframträdanden på skolan.

År 2: Ensemble 1, 100p
I kursen Ensemble 1 får du bland annat lära dig mer om olika musikstilar och instrument, samt spela och repetera tillsammans med andra. Du deltar i olika musikframträdanden på skolan.

Oavsett vilket nationellt gymnasieprogram du väljer har du möjlighet att läsa musikprofilen. Du som blir antagen till något av våra introduktionsprogram, kan inte läsa profil av schematekniska skäl.

Senast ändrad: 2015-11-18
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.