Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Rodengymnasiet

Profil Yoga

Yoga är närvaro, träning, meditation, styrka, andning och mycket mer.

Yogaprofilen är ett samarbete mellan Rodengymnasiet och Studio Karma i Norrtälje.

Utbildningen sker till större del i Studio Karmas lokaler i centrala Norrtälje. Yogaprofilen vänder sig till dig som är nyfiken på yoga. Kanske har du provat yoga i någon form tidigare, kanske är det alldeles nytt för dig. Du är välkommen som du är.

Vi kommer under utbildningen att gå igenom yogans historia och filosofi. Du kommer bland annat att få lära dig om olika yogaformer, om andetaget och om anatomi. Vi kommer att prata om den moderna yogan och hur du kan använda yogan i din vardag. Naturligtvis kommer vi att yoga och du får också möjlighet att gå på yoga vid sidan av utbildningen.

Efter utbildningen vill du kanske fortsätta yoga och du har då en bra grund att stå på. Kanske vill du fortsätta och lära dig ännu mer och på sikt arbeta med yoga, träning, välmående, stresshantering eller liknande.

Åk 1 Idrott och hälsa 1 - specialisering, 100p

handlar om filosofi, andning och anatomi inom yoga.
Kursen behandlar också yoga ur ett hälsoperspektiv.

Åk 2 Idrott och hälsa 2 - specialisering, 100p

innebär fördjupning av teknik och andning utifrån olika yogaformer.
Eleverna anpassar och genomför eget yogaprogram.

Oavsett vilket nationellt gymnasieprogram du väljer har du möjlighet att läsa yogaprofilen. Du som blir antagen till något av våra introduktionsprogram, kan inte läsa profil pga. schematekniska skäl.

Senast ändrad: 2023-04-13