Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Rodengymnasiet

Profil Funktionell Fitness/Crossfit

Functional Fitness/CrossFit är ett av våra nytillskott av idrottsprofiler på Rodengymnasiet och den bedrivs av CrossFit Norrtälje.

CrossFit har påverkat utvecklingen inom träningsvärlden enormt de senaste 20 åren. CrossFit Norrtälje var ett av de allra första CrossFit-gymen i Sverige och har varit drivande i att ta sporten dit den är idag, bla genom att arrangera landets största elittävling, Roslagen Open, sedan 2012. Nu har du möjlighet att träna CrossFit/Functional Fitness på skoltid!

Functional Fitness/CrossFit är en träningsform som utgår från naturliga rörelsemönster, alla mår bra av att kunna klättra, kasta, hoppa och släpa. På den här profilen lär du dig att träna din kropp smart, oavsett vilken idrott eller hobby som gäller för dig. Aldrig mer behöver du kasta bort meningslösa timmar på gymet utan resultat. Träningsformen passar alla oavsett om du är nybörjare, elitidrottare eller om du söker en idrott som komplement till din ”huvudidrott”.

Functional Fitness/CrossFit tränas ofta i grupp, att genomgå psykiska och fysiska prövningar med andra ger en speciell gemenskap och sammanhållning, det blir med tiden en plats där man känner tillhörighet och vänskap, det blir en plats där likasinnade umgås oavsett bakgrund.

CrossFit/Functional Fitness är en av världens mest jämställda sporter, i den här profilen kommer du att träna tillsammans med både killar och tjejer på samma villkor!

Ledarna för profilen är utbildade idrottslärare.

Idrott och hälsa 1 - specialisering, 100p

handlar om kondition, styrka och teknik inom funktionell fitness. Kursen behandlar också fitness ur ett hälsoperspektiv.

Idrott och hälsa 2 - specialisering, 100p

innebär fördjupning av tekniker, taktik och kost.
Eleverna anpassar och genomför träningsprogram.

Oavsett vilket nationellt gymnasieprogram du väljer har du möjlighet att läsa functional fitnessprofilen. Du som blir antagen till något av våra introduktionsprogram, kan inte läsa profil pga. schematekniska skäl.

Senast ändrad: 2023-04-13