Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm

Öppna föreläsningar och framtidsspaningar

Möt innovativa och erfarna företagare som berättar om sina uppfinningar, sina affärer och om hur teknik och IT-branschen utvecklas framåt.

Modern teknik.

Höstens fem spännande föreläsningar äger rum på Rodengymnasiet och är öppna för alla; elever, lärare, företagare, vårdnadshavare och andra intresserade.

  • Du som elev får kunskap och pepp till dina gymnasiestudier – samt förebilder och kontaktnät för framtiden.
  • Du som företagare får koll på lokala och globala kollegor.
  • Du som lärare får fortbildning och bygger nätverk med lokala entreprenörer.
  • Du som förälder kan delta tillsammans med ditt barn, för att stötta och peppa inför viktiga framtidsval.

Program

Att jobba på Google - Sofia Olsson, Brand Development Manager

Torsdag 12 sep kl 18.30-20

Google är ett av världens mäktigaste bolag och är en arbetsplats som attraherar unga medarbetare. Sofia Olsson, som tidigare varit elev på Rodengymnasiet, berättar om sitt jobb som Brand Development Manager på Google i Dublin och hur hon tog sig dit. Den resan handlar om förändring, en öppen attityd och att ständigt vara beredd att lära sig nya saker.

Vi lanserar även projektet Innovation och entreprenörskap denna kväll - och du som elev får veta allt du behöver för att kunna delta.

Ahlberg Cameras: Global teknikexport från Norrtälje - Peter Legath, CSO och Area Sales Manager

Onsdag 16 okt kl 18.30-20

Ahlberg Cameras, med huvudkontor i Görla, tillverkar kamerautrustning till kärnkraftverk i hela världen. Peter Legath, säljchef på Ahlbergs, berättar om företaget från starten 1981 till idag. Du får veta vilken innovation som låg till grund och hur företaget sedan vuxit till att bli en global aktör. Vad krävs till exempel för att göra affärer med Kina?

Digital innovation och kommunikation - Erik Karlsson, Hybridkommunikatör Imagine This och Stefan Juhnell, Project Manager och Partner, Westart webbyrå

Tisdag 5 nov kl 18.30-20

Vad pågår i vår digitala vardag och vart är vi på väg? Erik och Stefan är två erfarna kommunikatörer som den här kvällen föreläser om digitaliseringens möjligheter och hur vi påverkas.

Framtidens fordon - Sten Forsberg, Sverigechef Volkswagen 

Onsdag 4 december kl 18.30-20

Självkörande bilar finns redan på våra vägar. Bensin och diesel är på väg ut och andra drivmedel på väg in. Hur ser framtidens personbilar ut och vilka mekaniker kommer att behövas? Sten Forsberg har under sin karriär jobbat med flera globala bilmärken. Den här kvällen delar han med sig av sina framtidsspaningar. 

Silicon Valley, så funkar det – Inger Gustafsson från Nordic Innovation House

Silicon Valley i Kalifornien, USA, är ett välkänt centrum för innovation och utveckling av IT-teknik och mycket annat. Silicon Valley är dock inte bara en plats för företag och entreprenörer, utan även en kultur, ett sätt att vara. Vad krävs då för att lyckas där? Nordic innovation house finns på plats för att hjälpa företag med kontaktnät, ökad synlighet och kontor. Inger Gustafsson berättar om start-ups, om hur idéer blir företag och hur det går för svenska företag i Silicon Valley. 

Samtliga föreläsningar äger rum på Rodengymnasiet, Baldersgatan 14 i Norrtälje.

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.