Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Estetiska programmet (startar ej till höstterminen 2022)

Estetiska programmet passar dig som vill uttrycka dig konstnärligt och är intresserad av kultur och människans roll i samhället. För att lyckas på den här utbildningen krävs att du är kreativ och nyfiken samt har en idé om vilket uttryckssätt som du vill arbeta med. På utbildningen får du möjlighet att, både individuellt och i grupp, skapa, uppleva och tolka konst och kultur. Estiska programmet är ett högskoleförberedande program och vi erbjuder inriktningen estetik och media på Rodengymnasiet.

Vad får du lära dig?

Vi reflekterar kring de mediala budskapen som finns överallt omkring oss. Tillsammans tittar vi på egna och andras arbeten och diskuterar kvalitet och tolkningar. Vi berör områden där estetik har en viktig roll, som kulturvetenskap, historia, teknikutveckling och kommunikation. Eftersom utbildningen är högskoleförberedande får du prova på både ett konstnärligt och ett vetenskapligt förhållningssätt.

Hur jobbar vi?

Estet-media är en medieutbildning med inriktning mot journalistik, reklam och information. Du arbetar praktiskt med att göra film, radioprogram, fotografi, webbsidor och trycksaker. Du lär dig förmedla genomtänkta budskap på ett kreativt sätt. Du studerar bildbehandling och layout. Vi arbetar med programvaror som Photoshop, Indesign, Illustrator, Premiere, Wordpress och Weebly.

Vad händer sen?

Estetiska programmet riktar sig till dig som är nyfiken och kreativ. Vi tror att du vill skapa själv, uppleva och tolka. Du bör också kunna ta ansvar när du ska producera själv. Efter examen från programmet har du kunskaper för högskolestudier inom främst konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden.

   
Poängplan i korthet  
Gymnasiegemensamma ämnen                                        1150 p 
Programgemensamma ämnen 150 p
Individuellt val 200 p
Gymnasiearbete 100 p
Inriktning Estetik och media 400 p
Programfördjupning 500p
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.