Vägen till framtidens drömjobb

Under läsåret 2020-21 kommer eleverna i årskurs 2 på Teknik, Fordon och Ekonomi-programmen att delta i projektet Innovation och entreprenörskap. Projektet blir en fördjupning inom teknik och IT.

Computer Science Engineer wearing Virtual Reality Headset Works with 3D Model Hologram Visualization, Makes Gestures. In the Background Engineering Bureau with Busy Coworkers.

I projektet kommer du att upptäcka hur det du lär dig kan kopplas ihop med praktisk användning, du får träffa entreprenörer och innovatörer och knyta kontakter med framtida arbetsgivare.

Den planerade studieresan till Silicon Valley i USA är på grund av smittrisken av coronaviruset och covid-19 tillsvidare uppskjuten. Under läsåret 2020-2021 kommer vi att planera för utbyten inom Sverige där vi träffar företagare samt entreprenörer som arbetar med innovationer inom IT området.
Eleverna kommer att besöka dessa och ha utbyten på företag och genom TEAMS-föreläsningar i undervisningssammanhang.

Fyra föreläsningar – och en rad lektioner

Projektet innefattar en föreläsningsserie på kvällstid, samt olika arbetsmoment under lektionstid. Föreläsningarna kommer att handla om framtidens fordon, webbutveckling, avancerad teknik och innovation – och om hur den globala arbetsmarknaden ser ut. Under lektionstid kommer vi att väva in olika projektuppgifter och företagsbesök på detta tema.

Ekonomiprogrammet åk 2

Företagsekonomi 2
Engelska 6

Teknikprogrammet åk 2

Dator och nätverksteknik
Programmering 1
Webbutveckling 1
Engelska 6

Fordonsprogrammet åk 2, inriktning mek

Maskin och lastbilsteknik introduktion
Reparation av lastbilar och mobila maskiner
Personbilsteknik intro
Reparation av personbilar och lätta transportbilar
Engelska 5

Innovation och entreprenörskap – ditt framtidsprojekt

Vårt syfte med projektet är att du ska bli inspirerad att söka en framtid inom teknik och IT. Genom att träffa elever från andra program, knyta kontakter med näringslivet, hitta förebilder och upptäcka nya yrkesvägar, kommer du att bli peppad inför vidare studier och arbetsliv.