Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00

Om Rodengymnasiet

På Rodengymnasiet finns utmaningarna som får dig att våga och klara mer än du tror. Vi öppnar dörrar till nya världar. Välkommen!

Ungdomar i skolkorridor

Gymnasiet är en fantastisk tid, tre år då det hinner hända massor. Vad vill du göra, lära dig och våga innan du tar studenten? Hos oss finns en inspirerande och kreativ arbetsmiljö för dig att växa i, med lärare som kan sina ämnen och vill få dig att känna samma upptäckarglädje. Alla våra program är högskoleförberedande för dig som vill. Som elev ska du känna att du bli utmanad på ett bra sätt och att du klarar mer än du trodde var möjligt.

Vi erbjuder:

• ett brett programutbud där du kan hitta det ditt hjärta klappar för
  • välutbildade och erfarna lärare som utmanar och stöttar dig
  • ett skolbibliotek som tillhandahåller det mesta av det bästa
  • goda kontakter med både arbetsliv och högskola/universitet
  • ett elevhälsoteam som arbetar för att du ska må bra och för att det ska gå bra i skolan för dig.

Hos oss får du de bästa förutsättningarna att klara framtiden

Gymnasiet handlar om mycket mer än att du ska få ämneskunskaper. Skolan skall se till att du är redo att gå ut i vuxenlivet, hjälpa dig utveckla din självtillit och utrusta dig med verktygen för arbetslivet. Därför har vi utbyten med andra länder och många samarbeten med företag och arbetsplatser.

Arbetsmarknaden förändras och nya yrken skapas hela tiden. Numera krävs inte bara ämneskunskaper utan även social kompetens och viljan att ta för sig, utvecklas och lära. Därför undervisar vi inte bara på traditionellt sätt i klassrummet med lärobok och anteckningar utan använder oss också av datorer, program, spel och appar.

Hos oss kommer du få de erfarenheter och den kunskap du behöver för framtiden, oavsett om du vill börja jobba direkt efter gymnasiet eller plugga vidare.

På Rodengymnasiet finns en plats för dig. Sök nu!