Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Individuella programmet

Elev med sina målningar.

Det individuella programmet är till för dig som inte kan gå på ett nationellt program i gymnasiesärskolan och utformas så att det passar just dig. Här läggs stor vikt vid att stärka din självkänsla och motivation genom att göra skolvistelsen till en så positiv upplevelse som möjligt. Du får möjligheten att arbeta praktiskt på lämplig nivå och en stor del av undervisningen handlar om vardagsaktiviteter inom arbete, boende och fritid.

Det individuella programmet har inga programmål. Innehållet i utbildningen utgår istället från den enskilda elevens behov och förutsättningar. Programmet omfattar 6 ämnesområden:

  • estetisk verksamhet
  • hem- och konsumentkunskap
  • idrott och hälsa
  • natur och miljö
  • individ och samhälle
  • språk och kommunikation.

Alla ämnesområden har en viktig roll när det gäller att förbereda dig inför vuxenlivet. Ett rikt vuxenliv, inte skolframgång, är det yttersta målet för individuella programmets ämnesområden.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.