Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Årskurs 9, Tema Foto/film

Fotografiprojekt för åk 9 på tema integration i samarbete med Norrtälje Konsthall.

Fotograf

Fotografiprojekt för åk 9 på tema integration i samarbete med Norrtälje Konsthall. Projektet består av två delmoment; 1) en fototeknisk workshop ledd av professionell fotograf kring bildkomposition, bildmässigt tänkande samt kamerahantering, och sedan 2) en uppgift att åstadkomma fotografier som representerar deras personliga rötter, ursprung, saker eller miljöer som bär personligt värde och personlig historia eller familjehistoria. Eleverna kan välja om detta sker i form av studiofotografering vid givet tillfälle, eller om de vill ta med sig lånekamera (som tillhandahålls av Norrtälje Konsthall) ut för att fotografera t ex en specifik miljö.

Bilderna skrivs sedan ut på Norrtälje Konsthall och sammanställs av projektledarna (Katarina Rosén - konstnär och idébärare, samt Jimmy Gustafsson - konstpedagog på Norrtälje Konsthall) i en utställning i Konsthallens foajé / trapphus, alltså gratis och öppen för allmänheten. Det blir en bildkavalkad som ger speglingar av olika rötter och historier, som skapar inblick i andras personliga sfärer.

Se datum och boka Skapande skola-projektet här

OBS! Projektet börjar tidigt på höstterminen.

Till Grundskola och fritidshem
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.