Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Årskurs 8, Tema Litteratur/drama

”2084”, en interaktiv framtidsresa med teatergruppen Tage Granit

Tage Granit teater

Välkommen till år 2084! Ett Sverige med stängda gränser och där allt som sticker ut och är annorlunda har raderats bort. Samhället styrs av en stark ledare som utger sig för att veta exakt vad medborgarna behöver för att må bra och leva i balans. En slags ”all inclusive”-tillvaro där allt är serverat och klart och där en slipper ta egna beslut. Trygghet, gemenskap och hemkänsla är ledorden och där du aldrig är ensam för stora syster ser dig alltid.

Vi får träffa Winston en helt vanlig medborgare som lever ett stillsamt och inrutat liv. Han har aldrig reflekterat över sin tillvaro utan gör det han blir tillsagd utan att ifrågasätta. Plötsligt dyker Lea upp i hans liv och utger sig för att vara hans syster. Lea lever på flykt undan polis och militär för att hon utgör ett stort hot mot samhället genom att hon fötts med en egen fri vilja och dessutom vet hur hon ska frigöra den hos andra. En spännande och omtumlande resa inleds och där de båda tillslut måste lita på varandra för att överleva. Kan de med publikens hjälp nå ut till alla medborgare och rasera det rådande samhället? Kan de tillsammans skapa förändring?

2084 är en interaktiv framtidsresa med inslag av transmediala medier som ställer frågor om högerpopulismens framfart över dagens Europa? Vad händer när idéer om den starkes rätt att styra över den svage vinner stöd igen? Vad händer med dig som individ när du måste underkasta dig och lyda och den din egen vilja inte längre räknas? Hur kan du värna din självrespekt och din respekt för andra människor?

Fakta:
Föreställningen spelas för upp till tre klasser samtidigt.
Längd: ca 55 min.
Manus och regi Susanne Lindberg.
I rollerna: Johan Zetterberg och Ella Schartner
www.tagegranit.se

Föreställningen spelas i Rimbo och Norrtälje under vecka 36-37.
Se datum och boka föreställningen här 

Till Grundskola och fritidshem
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.