Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Årskurs 5, Tema Konst/bild

Besök med visning på Norrtälje konsthall och eget skapande i studion. Två tillfällen, ett på hösten och ett på våren.

Norrtälje museum och konsthall

Besök på Norrtälje konsthall

Varje klass gör två besök, ett under hösten och ett under våren.
OBS! Projektet börjar tidigt på höstterminen.

Vårens utställningar: Tamara de Laval "Demarkationslinjer" (2/2 - 10/3), Henrik Kleppe Worm-Müller "Journey" (23/3 – 12/5).

 

Om Tamara de Laval:
Tamara Malmeström de Laval är en konstnär som genom sina målningar skapar ett helt eget bildspråk. Målningarna blir som poesi med ett abstrakt budskap. Hon inspireras av kvinnor, natur, politik och relationer. Bilderna blir detaljrika med många olika lager av olika intryck som tillsammans skapar en form av andlighet. 

I studion kommer vi att måla. 

Om Henrik Kleppe Worm-Müller 

Henrik Kleppe är en målare med en nära relation till naturen. Han lockar oss med sina harmoniska bilder inspirerade från olika platser. Ljus och skugga blir en viktig del tillsammans med oväntade färgsammansättningar. Samtidigt som Kleppe framställer världen som en vacker plats blir det också en hel del utmaningar och överraskningar i hans verk.

I studion kommer vi att fokusera på ljus och skugga. 

 

Höstens utställningar var: Lauri Astala: "Twin Cities"(25/8-7/10) och Katja Pettersson: "Brytpunkter"(20/10-2/12)

Om Lauri Astala:

Lauri Astala (f. 1958) är en av Finlands mest framstående mediakonstnärer. Han har haft ett flertal soloutställningar och deltagit i grupputställningar i Finland och utomlands sedan 1989. Hans produktion består av skulpturer, videor och datorassisterade videoinstallationer. Hans konst utgår från intresset av existentiella frågor och försöker därefter ge några av dem en konstnärlig utformning. Det konstnärliga arbetet bygger på begrepp och erfarenheter av rumsligheter och de kulturella strukturerna som formar dem. I Lauri Astalas konst är gråzonen mellan det verkliga och det virtuella centralt. Det ständigt växande bildflödet börjar definiera och färglägga vår verklighet – visuella medier skapar en ny norm för hur man ser och uppfattar saker. Enligt Astala uppfattas och förstås utrymmen allt oftare genom olika teknologiska redskap. Gränsen mellan simulering, fiktion och verklighet blir allt mer diffus.

 

Om Katja Pettersson:

Katja Pettersson använder elementen som medlare för att föra en dialog om människans relation till naturen. Elementen är representerade och gestaltade med hjälp av brytpunkter hennes eget liv. Sekundlånga händelser som gjort att livet fick en annan mening och riktning. I Brytpunkter kommer Pettersson sudda ut rummets konturer där en kan möta material som övergår från en energi till en annan, oregelbundna rörelser och låsta lägen.

Katja Pettersson (född 1972) utexaminerades från Konstfack 2004. Hon har deltagit i ett antal stora separat utställningar i Sverige hennes konstnärliga arbete är interdisciplinärt och hon arbetar både mot utställningsformatet och i offentliga utsmyckningar. I dag har hon ett femårigt arbetsstipendium från Konstnärsnämnden vid sidan av hennes arbete som lektor på Konstfack.

Se datum och boka Skapande skola- projektet här

Till Grundskola och fritidshem
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.