Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Årskurs 2, Tema Musik

Imse Vimse Mozart -en lekfull introduktion till Mozart och hans värld

operaimporvisatörerna

Operaimprovisatörerna uppträder med föreställningen Imse Vimse Mozart

Roslagsskolans aula, Norrtälje

När barnen leds in i föreställningssalen av Luigi den förste kan man först inte hitta Mozart. Det visar sig efter en stund att han fallit i djup sömn, utmattad av att ha varit på turné med sina vänner i 250 år! När han vaknar blir han förtjust över att se barnen i så moderna kläder och börjar med hjälp av sina medhjälpare att gestalta scener från sin barndom och uppväxt.

Barnen bjuds på smakprov ur Mozarts tidiga kompositioner och sedan framför ensemblen även korta bitar ur ett par av Mozarts operor – Trollflöjten och Don Giovanni. Men efter en stund känner Mozart att han inte bara vill spela sådant han skrev för flera hundra år sedan, han vill skapa nytt! Och självklart behöver han inspiration från barnen som får vara med och hitta på material till helt nya arior och operascener som skapas i nuet! Ett roligt sätt att skapa ny operamusik!

Imse Vimse Mozart är en lekfull introduktion både till opera i allmänhet och i synnerhet till Mozarts fantastiska tonspråk. Det är svårt att veta exakt hur Mozart var som person, men allt tyder på att han hade mycket av sitt barnasinne kvar även i vuxen ålder. Därför tycker vi att det är roligt att barnen får möta just Mozart, inspireras av hans musik och själva uppleva opera på ett lekfullt sätt.

Om Operaimprovisatörerna:
Operaimprovisatörerna är Sveriges enda professionella grupp som sysslar med operaimprovisation. Sedan starten 2007 har vi producerat och spelat ett tiotal egna föreställningar, både i Stockholm och ute i landet. Vi spelar både för vuxna och för barn/ungdomar i alla åldrar. Vår målsättning är att nå ut med opera till nya målgrupper. Vi vill visa och utveckla en annorlunda form av opera där publiken är delaktig och där deras idéer, tankar och drömmar gestaltas på scenen.

Vårterminen 2019, två föreställningar/dag under vecka 6

Se datum och boka Skapande skola- projektet här

 

 

Till Grundskola och fritidshem
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.