Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Årskurs 1, Tema Litteratur/drama

Rum för berättande, en interaktiv berättarföreställning

Barn i ring

Rum för berättande, för åk 1

En interaktiv berättarföreställning med Annelie Arffman

Det muntliga berättandet skapar förståelsen för andra människor och deras livsvillkor. Att lyssna och berätta öppnar dörrarna till vårt eget inre skapande. Alla kan berätta, bara någon lyssnar! Vi lägger fokus på det aktiva lyssnandet. Tillsammans skapar vi en förtätad stämning där berättelser och fantasi får fritt spelrum.
Med övningar i koncentration och lyssnande får eleverna en känsla för det muntliga berättandet. De får lyssna på en längre berättelse, fylld av mystiska händelser, mänskliga öden och ett deckarfall som behöver lösas. Eleverna bildar detektivbyråer som får söka lösningar och ledtrådar. Det gäller att minnas detaljer och tänka kreativt. Är vi den misstänkte på spåret? Berättelsen går vidare! Vi följer de misstänkta karaktärerna och stannar vid moraliska dilemman som tål att diskuteras. Detektivbyråerna får presentera sina svar och argumentera för sin sak. Med allas hjälp når vi en upplösning och ett slut.   

Längd: 60 minuter
Antal: max en klass per föreställning.
Lokal: större klassrum eller samlingssal med fri golvyta och en dörr som går att stänga.
Spelperiod: Höstterminen från och med 27/9. Se bokningssidan för detaljer.

Om Annelie Arffman:
Annelie Arffman har lång erfarenhet av scenkonst och konstnärliga projekt för skola och förskola. Hon är verksam som pedagog, skådespelare/berättare, manusförfattare och regissör. Annelie är bl. a utbildad på Biskop Arnös dramatikerlinje, Stockholms Dramatiska Högskola kurs i muntligt berättande och Vår Teaters Teaterpedagogutbildning.

För mer information: www.arffmandrama.se  

Se datum och boka Skapande skola- projektet här

Till Grundskola och fritidshem
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.