Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Information inför läsåret 2018/19

Kulturrådet har beviljat Norrtälje kommun ett bidrag om 1.250 000 kr för Skapande skola, och 270244 kr för Skapande förskola för läsåret 2018/19.

Solljus genom träd

Solljus genom träd

Nyheter för läsåret:

Samtliga projekt för hela läsåret är bokningsbara från och med nu.

Skolor med färre än 60 elever totalt har fått en egen kryssruta i bokningsformuläret.

För projekt där kulturaktörerna besöker två skolor per dag är bokningen mer styrd på områden. Detta är för att kulturaktörerna ska få en rimlig restid mellan skolorna.

Skolor som har två eller fler parallellklasser uppmanas att boka på samma datum i de fall där det är möjligt.

Samordnaren vill poängtera att sena avbokningar av projekt och bortglömda tider ska undvikas så långt som möjligt. Ett sent avbokat projekt eller missad tid innebär att bidragsmedel, flera tusen kronor, och elevernas Skapande skola går förlorade.

Personen som bokar är ansvarig för att notera datum och tid för projektet i klassens planering. Detta är extra viktigt att göra på en gång. Ibland är tiden mellan en bokning och tiden för projektet mycket lång. Samtliga bokningar genererar ett bekräftelsemail med datum, tid och projekt. Om man har tappat bort sin tid kan man alltid kontakta samordnaren, som kan ta fram den!

Sen avbokning ska bara vara motiverad av extraordinär oförutsedd händelse, inte av omprioritering i planering etc.

Skapande förskola

Skapande förskola är en nyhet läsåret 2018/19. Det omfattar ett urval av kommunens förskolor i uppstarten, och kan förhoppningsvis utökas och permanentas i framtiden.

Skapande förskola innefattar tre olika projekt, och vänder sig till barn 4-5 år.

Skapande skola

Skapande skola omfattar samtliga skolor i kommunen, från förskoleklass till åk 9. Varje årskurs har ett tema, som ligger fast enligt den strategiska handlingsplanen.

Samtliga grundskolor i kommunen har via en enkät till rektorerna tackat ja till att delta i Skapande skola läsåret 2018/19.

Detta innebär att samtliga grundskoleelever ska bokas in på projekt. Minsta bokningsbara enhet är en skolklass per projekt. Skolor med färre än 60 elever totalt får ett anpassat upplägg med projekt.

Bokning av projekt sker precis som föregående läsår, på hemsidan. Bokningen för läsåret 2018/19 är nu öppen, och samtliga projekt är bokningsbara.

 

 

 

Till Grundskola och fritidshem
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.