Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Resursklasser i grundskolan

Norrtälje kommuns grundskola har fyra kommunövergripande särskilda undervisningsgrupper som kallas resursklasser. Grupperna är specialiserade på att möta och undervisa elever med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Resursklasserna finns för att vi ska möta behoven av särskilt anpassad lärmiljö och alla elevers rätt till likvärdig utbildning. Verksamheten leds av enhetschefen som jobbar direkt under verksamhetschefen för grundskolan. Eleverna är inskrivna på respektive skola där resursklassen finns. Skolans rektor är ytterst ansvarig för elevernas utbildning och arbetsmiljö.

Här finns våra resursklasser: 

  • Rånäs skola, resursklass årskurs 1-6 
  • Lommarskolan, resursklass A, årskurs 1-6 
  • Lommarskolan, resursklass B, årskurs 1-6 
  • Långsjöskolan, resursklass årskurs 7-9

Enhetschef för verksamheten är Cecilia Evans.

Ansökan om plats och antagning

Ansökan till resursklass görs av rektorn på elevens nuvarande skola. Rektorns beslut ska vara förankrat med vårdnadshavare. Endast elever som går i någon av de kommunala grundskolorna kan bli placerad i klasserna.

Efter att ansökan har inkommit utreder handläggare på Centrala elevhälsan om eleven uppfyller kriterierna för antagning och placering i någon av kommunens resursklasser. I samråd med enhetschef fattas beslut om plats kan erbjudas.

Kontakt

Vid frågor hänvisar vi till Kontaktcenter, 0176-71 000, kontaktcenter@norrtalje.se.

Till Grundskola och fritidshem
Senast ändrad: 2019-09-20
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.