Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nya Lommarskolan

Till höstterminen 2021 planerar barn- och utbildningsförvaltningen att göra Lommarskolan till en spjutspetsskola när det gäller IT. I förslaget ingår att Grindskolan blir en F-6-skola.

Det här betyder att de elever som ska gå 7:an, 8:an och 9:an hösten 2021 inte kommer göra det på Grind, utan på Lommarskolan. Men det är förstås möjligt att söka andra skolor under skolvalet.

Varför planerar vi att göra så här?

Jo, det handlar både om att vi har ont om skolplatser i Norrtälje stad och om att lokalerna på Lommarskolan är bättre anpassade för högstadieverksamhet än de paviljonger vi idag använder på Grind. Vi kommer också satsa på en ökad pedagogisk kvalitet och göra Lommarskolan till spjutspetsskola när det gäller IT. Under det kommande året kommer även Lommarskolan få en uppfräschning av lokalerna och ny IT-utrustning köpas in.

Mer samarbete mellan Grindskolan och Parkskolan

I samband med detta kommer även Grindsskolan och Parkskolan (som ligger väldigt nära varandra) slås ihop i ett gemensamt rektorsområde med en rektor. På det sättet kommer vi kunna samordna både lokaler och personal mellan skolorna. De paviljonger som idag finns på Grindskolan kommer tas bort.

Beslutet om detta behandlas i barn- och skolnämnden. Här samlar vi några frågor och svar om förändringen. Via formuläret nedan kan du lämna synpunkter som vi på barn- och utbildningsförvaltningen sedan går igenom.

Frågor och svar om Nya Lommarskolan

Lämna synpunkter

Genom att skicka in formuläret godkänner du att vi lagrar dina angivna personuppgifter för detta ändamål.

Så hanterar Norrtälje kommun personuppgifter

Till Grundskola och fritidshem
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.