Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning i Norrtäljes skolor

För att skapa bästa möjliga förutsättningar för alla barn och elever satsar Norrtälje kommun på att vara en NPF-säker skolkommun 2025.

Lärare visar på kartan för två elever i lågstadieåldern.

Det finns idag många barn och unga med diagnoser, så också i Stockholms län och Norrtälje kommun. NPF står för neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och de vanligaste diagnoserna är ADHD, ASD/Aspergers syndrom och Tourettes. Personer med diagnoser inom NPF upplever ofta ett utanförskap i skolan och mår dåligt.

I Norrtälje är det viktigt att elever med NPF ska få samma möjligheter till en bra skola. Vi jobbar med en kompetenshöjning som börjar med kompetensutveckling för rektorer, lärare, förskollärare och senare också en översyn av lokaler.

Att höja kompetensen inom NPF gynnar inte bara barn och elever med diagnosen. Det som fungerar för barn och elever med NPF är bra för alla.

Till Grundskola och fritidshem
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.