Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Vätö fritidshem

I vår verksamhet är leken och skapandet en grund för lärandet och målet är att i samverkan med skolan stimulera elevernas utveckling och erbjuda dem en meningsfull fritid.

Vätö fritidshem har en avdelning med ca 20 inskrivna barn.

Fritidshemmet erbjuder skolbarnsomsorg för barn mellan 6 och 12 år. Vi delar lokaler med skolans verksamhet och vår personal består av en fritidspedagog, en resursassistent och en barnskötare.

Vi håller öppet mellan klockan 06.15 till 17.30 såväl skol- som lovdagar. Frukost och mellanmål serveras i skolans matsal, och samt även lunch under skollov.

Vid öppning och stängning samverkar vi med Vätö förskola. Alla öppningar klockan 06.15 sker på förskolan som ligger bakom skolan. Klockan 07.00 kommer fritidspersonalen och gruppen går för att äta frukost. Från cirka klockan 16.30 går fritisbarnen tillbaka till förskolan.

I vår verksamhet är leken och skapandet en grund för lärandet och målet är att i samverkan med skolan stimulera elevernas utveckling och erbjuda dem en meningsfull fritid. Miljön kring skolan inbjuder till lek och rörelse, och vi har nära till skogsområden.

Föräldrar på skolan har genom aktivt lokalt styre under åren färdigställt ett aktivitetsspår och en skateboardramp. Eleverna påverkar verksamhetens innehåll genom eget fritidsråd.

Samverkan med vårdnadshavarna sker dagligen genom hämtning och lämning, och vi bjuder även regelbundet in till "drop-in-fika" med jämna mellanrum.

 

Kontakt
Senast ändrad: 2023-02-16