Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Söderbykarls fritidshem

Vi på Söderbykarls fritidshem tar vara på den fina natur som finns tillgänglig alldeles runt knuten och försöker vistas så mycket som möjligt utomhus.

Mellan kl. 6.00-7.00 har fritids gemensam öppning med förskolan, som ligger alldeles intill. Vi har sedan gemensam stängning på fritidshemmet kl. 17.00-18.00. Detta gör att yngre barn på förskolan redan tidigt lär känna både personal och äldre fritidsbarn, och det skapar trygghet och sammanhållning.

På fritids ger vi barnen stort utrymme för fri lek både ute och inne. Genom leken utvecklar barnen bland annat sin sociala kompetens, fantasi, motorik, språk, vänskap, problemlösningsförmåga och kreativitet. Vi vuxna finns med i bakgrunden för att stötta, uppmuntra och ibland starta leken.

Fritidshemmets uppdrag är att:

  • komplettera skolan både tids-och innehållsmässigt
  • erbjuda barnen en meningsfull, stimulerande och utvecklande fritid som är varierad och utgår från barnens behov och intressen
  • förena omsorg och pedagogik som stödjer barnens fysiska, intellektuella, sociala och emotionella utveckling.

Vi tar vara på den fina natur som finns tillgänglig alldeles runt knuten och försöker vistas så mycket som möjligt utomhus.

Fritids har ett litet kök där både frukost och mellanmål tillagas. Här får barnen möjlighet att äta mellanmål i litet och gemytligt sammanhang där det finns tid att samtala om stort och om smått. Personalen på fritids arbetar också i skolan vilket gör att vi får en helhetssyn på barnen.

Visa på karta 

Kontakt
  • Söderbykarls fritidshem - Kommunalt fritidshem
  • 0700-867 505
  • Kyrkovägen 1
    761 74 Norrtälje
  • 06.00 - 18.00
Senast ändrad: 2014-12-17
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.