Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rektor har ordet

VÅR SKOLA – MIN MÖJLIGHET

Så lyder Länna/Riala skolors vision. Den säger mycket. För att den ska bli sann behöver först och främst varje elev bli sedd, hörd och respekterad för den person hon/han är. Jag vill att eleverna i Länna och Riala skolor ska rustas för livet, i ett lärande som är meningsfullt och begripligt, där de utvecklar en god självkänsla, mod och nyfikenhet att möta framtiden. Skolan ska vara en plats där möjligheterna finns, där varje dag är viktig och där det aldrig är för sent. Genom en undervisning som är stimulerande och utmanande vill jag att eleverna ska bli ägare av sitt eget lärande. Min övertygelse är att eleverna utvecklas genom att vilja pröva och våga göra misstag.

Susanne Johansson heter jag och jag är rektor på Länna och Riala skolor sedan februari 2017. Jag har arbetat i skolans värld i många år; som lärare, rektor, som utvecklingsledare på förvaltningsnivå och som biträdande rektor. Skolans värld är magnifik tycker jag och det är en sann förmån att få arbeta med unga människors lärande och utveckling. Jag brinner för mötet med barn och ungdomar, och jag har på kort tid redan märkt att det på både Länna och Riala finns ett fantastiskt engagemang hos alla medarbetare. Att som rektor ha dessa medarbetare som länk till eleverna känns därför väldigt förmånligt.

VÅGA - VILJA - LÄRA

Detta är min korta men sanna ledarskapsvision, som går hand i hand med skolornas vision och som jag ser sträcker sig ända från elevperspektiv till medarbetarnas och rektors perspektiv. Våga, vilja, lära innebär att ett tryggt klimat är basen, där stimulans och utmaningar, arbetsglädje och inflytande skapar goda förutsättningar för såväl elevernas lärande, som att alla medarbetare utvecklas vidare i sina olika yrkesroller, även jag som rektor.
Både Riala och Länna är skolor där det händer mycket bra saker och det ska det fortsätta att göra. Tillsammans med alla medarbetare, elever och föräldrar vill jag fortsätta driva och utveckla skola och fritids med hög kvalitet, där olikheter blir styrkor som tas tillvara på. Det gäller såväl barn och ungdomar som vuxna.
Jag anser att rektorsuppdraget i högsta grad är ett lagarbete med många samarbetspartners; eleverna såklart, alla medarbetare, men även föräldrar är viktiga samarbetspartners för att barnens och ungdomarnas lärande och utveckling ska få så goda förutsättningar som möjligt. Att föräldrar pratar gott om skolan och bejakar vikten av utbildning är en viktig förutsättning för elevernas framgång. Jag brukar säga att samarbetet med skolan börjar hemma runt köksbordet.

Susanne Johansson, mars 2017

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.