Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Solsidans fritidshem

Solsidans fritids är ett fritidshem för barn inskrivna i särskolan, Vi ligger lokalintegrerade med Grindskolan.

Vårt fritidshem har hög personaltäthet och arbetar utifrån det enskilda barnets behov, förmågor och dagsform. Hos oss kan man vara från åk F-6. Har man behov av barnomsorg efter åk 6 (13 år) söker man det via sin LSS handläggare.

Hos oss arbetar vi med Alternativ och Kompletterande Kommunikation (AKK) så som tydliggörande via bilder, PECS, Widgit-go, teckenkommunikation med mera.

Våra lokaler är rymliga och går lätt att anpassa efter barnens behov av rörelse, lek och avkoppling. Vi har en egen gård, men även möjlighet att vara tillsammans med övriga fritidshem på skolgården. I vårt närområde har vi tillgång till skog , klättring i rövarberget, pulkaåkning i våra backar med mera.

Vi har samarbete med övriga skolans fritidshem på eftermiddagar och lov. På skollediga dagar och lov lägger vi stort fokus på upplevelsebaserade aktiviteter och utflykter.

Vi arbetar utifrån läroplanen för grundsärskolan kap1 och 2 och fritidshemmets läroplan kap.4

Till Grundskola och fritidshem
Senast ändrad: 2018-12-03
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.