Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

På gång!

Smått och gott från skolledningen på Länna/Riala augusti 2018

Hej alla föräldrar och elever,

Varmt välkomna tillbaka till ett nytt läsår på Länna/Riala! Extra varmt välkomna till alla nya elever och föräldrar som börjar hos oss nu i höst!

Lännas nya expedition är nu klar och ligger belägen mer centralt i skolan. Ingång via entrén uppe vid "luftbron" och bara några steg in i högstadiekorridoren. Vi väntar nu på vägvisare och skyltar på skolgården så att man lätt hittar. Skolsköterska och musikundervisningen är fortfarande kvar i fd expeditionsdelen och när renoveringen startar i höst där nere, kommer det tas i etapper för att vi ska kunna ha bra verksamhet under tiden. Här kommer sedan, när det är färdigrustat, också skolbiblioteket att ligga.

Vi har nu glädjen att välkomna flera nya medarbetare; två förstelärare i kommunen börjar på högstadiet i höst; Carin Lindefors som kommer undervisa i matte/no och Anna Christiernin som kommer undervisa i matte/svenska.

Vår nya skolkurator heter Cecilia Lundberg och vår nya skolsköterska heter Mikael Bernadt.

Vill du ha kontakt med någon av dem, går det att maila, eller ringa;

mikael.bernadt@norrtalje.se 073 - 962 39 36

cecilia.lundberg@norrtalje.se 0176 - 28 41 37

Till Riala fritids hälsar vi Felicia Eriksson välkommen och till Länna fritids välkomnar vi Rudi Milaimovic. Både Felicia och Rudi kommer också att arbeta i skolan på förmiddagarna. Petter Hedberg, som arbetat hos oss i många år, kommer att undervisa i idrott-och hälsa detta läsår tillsammans med Patrik Skott. Petter kommer att ha Riala åk 5-6 och alla Lännas klasser förutom åk 6 som Patrik har. De flesta eleverna känner Petter sedan tidigare och han har också för några år sedan undervisat i ämnet. På Riala kommer Sara Wranning tillsammans med Felicia Eriksson undervisa F-klass, åk 1-2 och åk 3-4 i idrott.

En viktig nyhet till hösten för alla kommunens lärare, elever och föräldrar är vår nya lärplattform Unikum. Ni fick information innan sommaren och i höst är det alltså skarpt läge. Alla vårdnadshavare får mer information nu i augusti om hur ni loggar in och använder Unikum för att följa era barns lärande och skolarbete. På höstens föräldramöten kommer ni också få mer information, så missa inte det! Allt nytt behöver ju lite tid och vi trevar oss fram tillsammans och blir mer och mer förtrogna. Unikum som lärplattform välkomnas verkligen av lärarna och vi tror det blir ett riktigt bra verktyg även för eleverna och er föräldrar.

Vi vill också berätta om våra elevers fina kunskapsresultat i våras! Som ni säkert vet har Barn- och skolnämnden i Norrtälje som mål att elevernas kunskapsresultat ska öka och att fler ska bli behöriga till gymnasiet. Våra elevers resultat visar att vi har en uppåtgående trend; både meritvärdet för våra avgångselever och andelen behöriga till gymnasiet har ökat. Även de yngre elevernas resultat ser fina ut. På utvärderingsdagarna i juni synliggjorde lärarna vilka framgångsfaktorer de ser i sin egen undervisning och vi ska kommande läsår fortsätta utveckla vårt arbete ytterligare. Tillsammans med er föräldrar och era barn vill vi skapa så goda förutsättningar som möjligt för era barn att nå skolans mål. I detta arbete är även ni föräldrar oerhört viktiga. Vi brukar säga att samarbetet med skolan börjar redan hemma runt köksbordet; vad och hur ni pratar om skolan ger olika signaler om skolans värde.

Ett sätt att få en ökad samverkan med er föräldrar är att vi i höst bjuder in till "fika med rektorerna"; det blir ett sätt för oss att möta er kring frågor och tankar om skolan, utifrån vad som känns aktuellt för oss och er, ett öppet forum för samverkan, där vi kan bolla tankar och idéer. Innehållet är naturligtvis av mer generell karaktär, och vi pratar inte enskilda elever/klasser/lärare. Vi gav ett datum för första fikat i våras, men vi behöver tyvärr ändra datum till; torsdag den 11 okt kl 18.30. Denna första gång ses vi i Länna skola. För att veta hur många koppar kaffe vi ska sätta på, vill vi att ni anmäler er till Anna på expeditionen; anna.eneroth@norrtalje.se Varmt välkomna, vi möter upp er vid matsalen.

Hoppas att vi ses under hösten! Ni är ju alltid välkomna att besöka skolan. Ta dock alltid kontakt med era barns lärare/mentor i förväg.

Följ gärna oss rektorer på Instagram; @rektorlannariala, där vi ger glimtar ur vår skolvardag lite då och då.

Välkomna tillbaka till ett nytt spännande läsår!

Varma hälsningar

Rektor Susanne Johansson och biträdande rektor Annette Karlsson

 

 

 

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.