30/3 kl. 07.00: Telefonin på Tiohundra ur funktion Läs mer...
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Rektor har ordet

Susanne Johansson är rektor på Kvisthamraskolan.

Bild på Susanne Johansson och på Kvisthamraskolan.

ROSEN – ett signum för Kvisthamraskolan! ROSEN står för Respekt, Omtanke, Samarbete, Elevinflytande och Nyfikenhet. 

För att detta ska bli verkligt och utgöra en gemensam bas i vår verksamhet, behöver varje elev bli sedd, hörd och respekterad för den person hon/han är. Min övertygelse är att eleverna utvecklas genom att vilja pröva men också genom att våga göra misstag. Skolan ska vara en plats där möjligheterna finns, där varje dag är viktig och där det aldrig är för sent. 

Susanne Johansson heter jag och är rektor på Kvisthamraskolan sedan mars 2022. Jag har arbetat i skolans värld i många år; som lärare, rektor, som utvecklingsledare på förvaltningsnivå och som biträdande rektor. Faktum är att jag fick mitt första läraruppdrag just på Kvisthamraskolan och här jag stannade många år innan jag for i väg på rektorsuppdrag. Att nu ges möjlighet att få leda Kvisthamraskolan känns otroligt fint. Kvisthamraskolan ligger mig mycket varmt om hjärtat. 

Kvisthamraskolan är en skola där det händer mycket bra saker och det ska det fortsätta att göra. Tillsammans med alla medarbetare, elever och föräldrar vill jag fortsätta driva och utveckla skola och fritids med hög kvalitet, där olikheter blir styrkor som tas tillvara på. Det gäller såväl barn som vuxna. 

Jag anser att rektorsuppdraget i högsta grad är ett lagarbete med många samarbetspartners; alla medarbetare, elever och även föräldrar är viktiga samarbetspartners för att barnens utveckling ska få så goda förutsättningar som möjligt. Att föräldrar pratar gott om skolan och bejakar vikten av utbildning är en viktig förutsättning för elevernas framgång.  

Susanne Johansson, rektor

Senast ändrad: 2023-02-16