Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rektor har ordet

ROSEN – ett signum för Kvisthamraskolan!

Rosen står för Respekt, Omtanke, Samarbete, Elevinflytande och Nyfikenhet.

För att detta ska bli verkligt och utgöra en gemensam bas i vår verksamhet, behöver varje elev bli sedd, hörd och respekterad för den person hon/han är. Jag vill att eleverna på Kvisthamraskolan ska rustas för livet, i ett lärande som är meningsfullt och begripligt, där de utvecklar respekt och omtanke för andra, samtidigt som de utvecklar en självkänsla, ett mod och en nyfikenhet att möta framtiden. Genom en undervisning som är stimulerande och utmanande, där eleverna lär sig samarbeta och får träna sitt elevinflytande, vill jag att eleverna ska bli ägare av sitt eget lärande. Min övertygelse är att eleverna utvecklas genom att vilja pröva men också genom att våga göra misstag. Skolan ska vara en plats där möjligheterna finns, där varje dag är viktig och där det aldrig är för sent.

Susanne Johansson heter jag och är rektor på Kvisthamraskolan sedan mars 2022. Jag har arbetat i skolans värld i många år; som lärare, rektor, som utvecklingsledare på förvaltningsnivå och som biträdande rektor. Faktum är att jag fick mitt första läraruppdrag just på Kvisthamraskolan och här jag stannade många år innan jag for i väg på rektorsuppdrag. Att nu ges möjlighet att få leda Kvisthamraskolan känns otroligt fint. Kvisthamraskolan ligger mig mycket varmt om hjärtat.

Skolans värld är magnifik tycker jag och det är en sann förmån att få arbeta med unga människors lärande och utveckling. Jag brinner för mötet med barn och ungdomar, och jag har på kort tid redan märkt att det på Kvisthamraskolan finns ett fantastiskt engagemang hos alla medarbetare. Att som rektor ha dessa medarbetare som länk till eleverna känns därför väldigt förmånligt.

Våga - Vilja - Lära

Detta är min korta men sanna ledarskapsvision och som jag ser sträcker sig ända från elevperspektiv till medarbetarnas och rektors perspektiv. Våga, vilja, lära innebär att ett tryggt klimat är basen, där stimulans, engagemang, arbetsglädje och inflytande skapar goda förutsättningar för såväl elevernas lärande, som att alla medarbetare utvecklas vidare i sina olika yrkesroller, även jag som rektor.

Kvisthamraskolan är en skola där det händer mycket bra saker och det ska det fortsätta att göra. Tillsammans med alla medarbetare, elever och föräldrar vill jag fortsätta driva och utveckla skola och fritids med hög kvalitet, där olikheter blir styrkor som tas tillvara på. Det gäller såväl barn som vuxna.

Jag anser att rektorsuppdraget i högsta grad är ett lagarbete med många samarbetspartners; alla medarbetare såklart, alla elever men även föräldrar är viktiga samarbetspartners för att barnens lärande och utveckling ska få så goda förutsättningar som möjligt. Att föräldrar pratar gott om skolan och bejakar vikten av utbildning är en viktig förutsättning för elevernas framgång. Därför brukar jag säga att samarbetet med skolan börjar redan hemma runt köksbordet.

Susanne Johansson, mars 2022

Senast ändrad: 2022-03-29
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.