Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Vår skola

Här hittar du information om Grisslehamns skola, vår vision, hur vi arbetar och hur vår organisation ser ut.

Grisslehamns skola

Vår vision och vårt arbetssätt

I Grisslehamns skola arbetar vi både åldersblandat och årskursvis beroende på vad som lämpar sig bäst för uppgiften. Vi arbetar utifrån varje barns behov och försöker få barnen att arbeta på toppen av sin förmåga. Vi arbetar ofta kring ett temaområde, där vi försöker integrera så många ämnen som möjligt. Parallellt med temat jobbar eleverna med övriga ämnen.

Basämnena matematik, engelska och svenska har en framträdande plats i undervisningen. Vi använder många olika läromedel. Vissa läromedel passar för några barn, medan andra kan behöva någonting helt annat. Vi jobbar mycket med läsning och har läsläxa varje dag. Att vara en god läsare öppnar många dörrar och är en förutsättning för att bli duktig även i andra ämnen.

Eleverna är medvetna om målen i de olika ämnena och delaktiga i processen att nå dem. Vi har klassråd som arbetar med aktuella frågor och idéer.

Vi försöker också att ge barnen sunda vanor vad gäller kost och rörelse. Vi utnyttjar skolgården och vår närmiljö både till rastaktiviteter och inlärning för att stimulera på olika sätt. Vi jobbar med drama, musik, kreativt skapande och att våga stå framför en grupp.

Organisation

Grisslehamns ingår i Älmsta rektorsområde tillsammans med Elmsta skola och Norrsundsskolan.

En musiklärare kommer en gång i veckan till skolan för att ha musik med eleverna. Dessutom spelar många av barnen instrument vilket sker i största möjliga mån på skoltid. Skolan har en egen orkester där många av eleverna medverkar. Orkestern tränar en gång i veckan under skoltid. Lärare i textil- och träslöjd kommer en gång i veckan till skolan, för att ha undervisning. Klass 6 är på Norrsundsskolan en dag i veckan och har slöjd, bild, hemkunskap, idrott och moderna språk.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.