Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Chatta med oss
Så här hanterar vi dina personuppgifter
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm
Starta ny chatt

Vår skola

På Elmsta skola arbetar vi ofta tematiskt för att skapa samarbete mellan årskurser och klasser. I temat integrerar vi flera ämnen.

Elmsta skola

Arbetssätt

Vi ser att en framgångsfaktor för lärande är tematiskt arbete där flera ämnen ingår. Koncentration kring en frågeställning eller ett uppdrag skapar helhet för eleverna. Inför ett temaarbete börjar vi ofta med en "brainstorming" där vi tar reda på vad vi kan om det aktuella området och vad vi vill lära oss mer. 

Våra elever är delaktiga i sitt eget lärande och i arbetet med skolmiljön. Vi har regelbundna klassråd där eleverna arbetar både med idéer som gäller den egna klassen och skolan som helhet men framförallt trygghet, arbetsro och kamratskap.

Användandet av modern teknik ger oss många möjligheter till individuellt och gemensamt lärande. Eleverna kan med hjälp av detta på ett enkelt sätt dela med sig av sina kunskaper genom att visa arbeten på whiteboarden med den digitala projektorn som finns i varje klassrum.

Eftersom eleverna på sin fritid redan befinner sig i teknikens värld har vi i skolan en stor uppgift att göra våra elever medvetna om det egna ansvaret som måste till när de söker och värderar information på internet.

För att föräldrarna ska känna sig delaktiga i vår verksamhet och få kontinuerlig information skriver vi veckobrev eller har klassbloggar.

Organisation 

Elmsta är en enparallellig F-6-skola med 170 elever. Skolans pedagoger är indelade i två arbetslag; lågstadiet och mellanstadiet. Då skolan ingår i Älmsta rektorsområde tillsammans med Grisslehamns skola och Norrsundsskolan finns det ett tätt samarbete skolorna emellan och en gemensam pedagogisk ledningsgrupp.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.