Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Drottningdals fritidshem

I vår verksamhet är leken och skapandet en grund för lärandet och målet är att i samverkan med skolan stimulera elevernas utveckling och erbjuda dem en meningsfull fritid. Miljön kring skolan inbjuder till lek och rörelse och vi har nära till skogsområden.

Drottningdals fritidshem består av en avdelning med cirka 80 inskrivna barn. Fritidshemmet erbjuder skolbarnsomsorg för barn mellan 6 och 12 år. Vi delar lokaler med skolans verksamhet och vår personal består av barnskötare, förskollärare och fritidsledare. Vi håller öppet mellan klockan 06.00 och 18.00 såväl skol- som lovdagar. Frukost och mellanmål serveras i skolans matsal, det gäller också lunch under skollov.

I vår verksamhet är leken och skapandet en grund för lärandet och målet är att i samverkan med skolan stimulera elevernas utveckling och erbjuda dem en meningsfull fritid. Miljön kring skolan inbjuder till lek och rörelse och vi har nära till skogsområden. Vi har också tillgång till idrottshall som ligger i anslutning till skolan.

 

 

Aktiviteter på fritids:

Under första halvåret 2017 kommer vi att ha mycket skapande verksamhet. Dels i pyssel där vi målar, ritar och testar olika tekniker. Dels i Annexet där vi sysslar med lite grövre pyssel, hamrar, spikar, experimenterar och skapar. På onsdagar och torsdagar kommer man kunna träffa våran musiklärare i musiksalen och där testa på lite olika instrument m.m. På fritidsgympan leker vi olika lekar och har många olika rörelseaktiviteter.

Vi planerar även att göra om på övervåningen. Vi tänker med hjälp av de äldre eleverna bygga en scen och skapa en konsert/teaterscen miljö där vi ska uppträda. Planen är att ca en gång i månaden arrangera ”fri scen”. En möjlighet att berätta en rolig historia, sjunga en sång, spela ett instrument ensam eller i grupp, mima till en låt, visa upp en dans, spela upp en sketch m.m. Olika uppträdanden som vi hjälper barnen att öva in och spela upp inför kompisarna. Ungefär varannan månad har vi fritidsråd som en metod för eleverna att kunna vara delaktiga genom inflytande och ta ansvar för verksamhet och aktiviteter.

Visa på karta

Kontakt
Läs mer om
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.