Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Drottningdals fritidshem

I vår verksamhet är leken och skapandet en grund för lärandet och målet är att i samverkan med skolan stimulera elevernas utveckling och erbjuda dem en meningsfull fritid. Miljön kring skolan inbjuder till lek och rörelse och vi har nära till skogsområden.

Drottningdals fritidshem består av en avdelning med cirka 80 inskrivna barn. Fritidshemmet erbjuder skolbarnsomsorg för barn mellan 6 och 12 år. Vi delar lokaler med skolans verksamhet och vår personal består av barnskötare, förskollärare och fritidsledare.

Vi håller öppet mellan klockan 06.00 och 18.00 såväl skol- som lovdagar. Frukost och mellanmål serveras på fritids och i skolans matsal, det gäller också lunch under skollov.

I vår verksamhet är leken och skapandet en grund för lärandet och målet är att i samverkan med skolan stimulera elevernas utveckling och erbjuda dem en meningsfull fritid. Miljön kring skolan inbjuder till lek och rörelse och vi har nära till skogsområden. Vi har också tillgång till idrottshall som ligger i anslutning till skolan.

Aktiviteter på fritids

På vårat fritidshem har vi mycket skapande verksamhet. Dels i pyssel där vi målar, ritar och testar olika tekniker. Dels i Annexet där vi sysslar med lite grövre pyssel, hamrar, spikar, experimenterar och skapar. Vissa dagar kommer elever kunna vara i musiksalen och där testa på lite olika instrument med mera. Kanske starta ett band.

På fritidsgympan leker vi olika lekar och har många olika rörelseaktiviteter. Eftersom vi har fin natur i vårat närområde så är vi mycket ute. En gång i veckan går vi till skogen, gör upp en eld övar och att konstruera kojor med olika tekniker.

Bygger vindskydd och övar på knopar. Ibland lagar vi till vårat mellis på Muurikkan eller över öppen eld. Vi samlar ätbara växter gör te, steker svamp och äter bär.

En gång per läsår brukar vi ha ett större projekt där vi gör allt för att engagera alla elever så att de blir delaktiga. Vi kan göra en teater, musikal, cikusuppvisning, film eller konstutställning. De som inte vill synas på scen kan tillverka kulisser, vara roddare, berättarröst, sköta ljud, ljus eller dylikt.

Sedan har vi även den sociala vardagen där vi jobbar för att ha ett trevligt klimat där alla trivs. Vi lär ut schack, brädspel och andra sällskaps spel. Ibland läser vi även högt ur en bok. 

Kontakt
Läs mer om
Senast ändrad: 2014-12-04
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.