Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bra att veta

Öppettider

Förskolan öppnar kl. 06.15 och stänger kl. 18.00. På morgonen och efter skoltid finns även barn från fritidshemmet i våra lokaler. Vi har öppet måndag till fredag. Helgdagar, jul-, nyårs- och midsommarafton är förskolan stängd. Under fyra veckor på sommaren är vår verksamhet sammanslagen med Körsbärets förskola.

En gång per månad stänger förskolan kl. 16.00. Då har vi kvällsmöte och planerar och utvärderar vår verksamhet. Fyra gånger per år stänger förskolan helt för utvecklings- och kvalitetsarbete. Dessa datum meddelas i god tid till alla vårdnadshavare.

Måltider

Varje dag serveras frukost kl. 07.30, frukt kl. 09.00, lunch kl. 11.00 och mellanmål runt kl. 14.00. Maten lagas från grunden av skolans kock och kommer rykande varm ner till förskolans yngsta barn. De äldre barnen går upp till matsalen och äter sin lunch.

Vila

Efter lunchen får alla barn möjlighet till en stunds vila vilket är viktigt för att komma ner i varv och få en lugn stund. Vilan anpassas efter barnens behov.

Inskolning

Vi tillämpar föräldraaktiv inskolning. Detta innebär att förälder eller annan närstående är med barnet på förskolan. Det brukar ta 1-2 veckor och vill att du som förälder är med på förskolan de tre första dagarna, ibland mer. Föräldraaktiv inskolning innebär att barnet får träna på att vara med i verksamheten under trygga former tillsammans med sin förälder, utan för många avsked. Det ger också dig som förälder en möjlighet att få inblick i vår verksamhet och du får tillfälle att lära känna oss pedagoger.

Samverkan med förskoleklassen, skolan och fritidshemmet

Vårt mål är att:

Förskolan, förskoleklass, fritidshem och skola skall utveckla ett förtroendefullt samarbete för att stödja barnens allsidiga utveckling och lärande i ett långsiktigt perspektiv.

Hur vi når dit:

Vi genomför överföringssamtal med förskoleklass och fritidshem då även du som förälder erbjuds vara med. Vi medverkar också i inskolningen i förskoleklass och på fritidshemmet. Vätö förskola och skola har en väl utarbetad fadderverksamhet, så att barnen lär känna varandra.

Samarbete och inflytande

Du som förälder är viktig för oss och vi vill samarbeta med dig om allt som rör ditt barn. Vi tror på öppenhet och tät kommunikation och brukar därför stämma av hur dagen varit när du hämtar ditt barn. Vi uppmanar dig att delta i de föräldramöten, temakvällar och festligheter som vi bjuder in till med jämna mellanrum. Det är också bra tillfällen att lära känna andra föräldrar och ditt barns lekkamrater. En gång i månaden får du ett brev via e-post från oss med aktuella nyheter, verksamhetsplanering och annat som är bra att veta. Vi erbjuder utvecklingssamtal minst en gång per år och träffas gärna i möte vid behov för att samarbeta kring ditt barn.

Besök av nya familjer

Håller du på att ska söka plats i förskolan till ditt barn? Skulle du vilja komma på besök för att själv kunna bilda dig en uppfattning om förskolan?
Du är då välkommen hit för att se dig omkring och få möjlighet att ställa dina frågor. 
För att vi ska vara säkra på att någon har tid att ta hand om just dig vill vi att du anmäler dig till vår arbetslagsledare:

lena.lanner@norrtalje.se

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.