Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vår verksamhet

Här hittar du information om Söderbykarl förskolas verksamhet, vår vision, hur vi arbetar och hur vår organisation ser ut.

Vår vision

Alla barn ska bli vinnare!

Vårt arbetssätt

Alla pedagoger är nyfikna och lyhörda för barnens frågor, funderingar och behov. Vi ser barnet som kompetent och vår uppgift är att ordna en miljö där barnet känner lust att utforska och lära. De professionella pedagogerna lyssnar på barnens frågor och studerar deras lek för att fånga upp intressen och aktiviteter som vi bygger vidare på i ett tematiskt arbetssätt. I projekt får barnen undersöka, prova, konstruera och undersöka olika fenomen i sin vardag. Tillsammans med de vuxna får barnen reflektera och återkoppla vad de gjort och upplevt.

Vi utgår från läroplanens mål i vår verksamhet med extra fokus på barns kultur och pedagogers förhållningssätt i yrkesrollen. Detta sker via föreläsningar, litteraturstudier och diskussionsgrupper.

Vi har också deltagit i ett projekt om pedagogisk dokumentation där vi fått verktyg för förhållningssätt, miljöernas utformning inne och ute på förskolan och kollegialt lärande i schemalagda reflektioner för varje arbetslag.

Organisation

Söderbykarls förskola är en syskonavdelning som ibland delas i två grupper. Där arbetar förskollärare och barnskötare tillsammans för att skapa en verksamhet med god omsorg, lek och lärande. Arbetslagsledare tar ansvar för den dagliga verksamheten och ingår i områdets lednings- och utvecklingsgrupp.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.