Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bra att veta

Här hittar du sådant som är bra att veta om Slåttergubbens förskola - som våra öppettider, måltider, inskolning och samarbete mellan skola och föräldrar.

Våra öppettider

Vi har öppet alla vardagar klockan 6.00 -18.00.

Vår förskola stänger 4 dagar per år för utvärdering och kvalitetsarbete. Vi stänger klockan 16.00 en gång i månaden för utbildning och arbetsplatsträffar. Alla föräldrar på Slåttergubbens förskola får information om detta via Unikum i god tid.

På sommaren samarbetar vi med Gottsta och Herrängs förskola under ca 4 veckor.

Måltider

Maten och måltiderna är en viktig del i vår utbildning. Vi köper mat från Hallsta skola som strävar efter att använda råvaror och KRAV-märkta varor. Frukt serveras varje dag. I förskolans kök jobbar ett ekonomibiträde som har hand om frukost, lunch och mellanmål.

Frukost serveras kl. 6.45-7.15, lunch kl.11.00 och mellanmål kl.14.30.

Inskolning


På Slåttergubbens förskola använder vi oss av föräldraaktiv inskolning. Detta innebär att du som förälder är med barnet på förskolan. Vi lägger tillsammans med dig upp en plan för inskolningen. Inskolningen brukar ta ungefär två veckor och vi vill att du som förälder är med på förskolan de tre första dagarna, ibland mer. Föräldraaktiv inskolning innebär att barnet får träna på att delta i verksamheten, inte på att lämnas. Det innebär att du som vårdnadshavare, tillsammans med ditt barn, får en inblick i verksamheten och får tid att lära känna oss på förskolan.

Samarbete och inflytande

Du som vårdnadshavare är viktig för oss och vi vill samarbeta med dig om allt som rör ditt barn. Vi tror på öppenhet och tät kommunikation och stämmer av med dig om hur dagen varit när du hämtar ditt barn.

Förskolan bjuder in till föräldramöten, föräldramingel och andra forum. Det är bra tillfällen att få en fördjupad insyn i ditt barns utbildning och undervisning.
På Unikum i avdelningens lärlogg visas avdelningens utbildning/undervisning, månadsbrev och aktuell information. I barnets egna lärlogg kan du följa ditt barns utveckling och lärande.

Du som vårdnadshavare är välkommen att delta i samråd, som är ett forum där vi diskuterar förskolans utveckling, ekonomi och aktuella händelser.

Senast ändrad: 2014-06-09
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.